Videti jedan post
Star 12.10.2009, 13:57   #16
srdjan023
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 20.05.2006
Downloads: 625
Uploads: 3
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
srdjan023 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Fable, molim te da malo pojasnis stvari...

Ovde se problem manifestuje tako sto visokotonci probiju kao da pojacalo, ili predpojacalo negde klipuje, ali zapravo nigde ne klipuje, na PFL je sve podeseno kako treba, nigde nista ne ulazi u crveno, sve je dakle po pravilima. Predpojacalo kad zaklipuje manifestuje se takozvanim vrucim signalom, preprzenim, nikako se ne desava ovako nesto, ovo moze samo biti ulaz u pojacalo.

E sad, to se desava samo ponekad kad se vezu 4 zvucnika pa pojacalo radi na 4 Oma, a mnogo redje se dogodi kad su samo dva zvucnika na 8 Oma, ali vrlo retko. Naravno kad su u pitanju RCF Art 300 koje imaju 300 W, ali sada sa Art 325 koje su 400 W taj problem se javlja uvek, pa cak i sa korektorom koji pegla napon na 220 V.

Dakle, nema bruma i suma, zvuk je mnogo losiji u tim situacijama i ne moze se pustiti glas jer visoki odmah probijaju.

E sad, desava se jos jedna stvar, ali za to sam siguran da je slaba struja, vrlo retko sa dve Art 300 na vecoj snazi samo se ukljuci zastita, to jest iskljuci se pojacalo i upali ona crvena lampica, a sa 4 Art 300 to se desava malo cesce i osetljivije je pojacalo na slabbiju struju i pali se ta zastita takodje.

Trudio sam se da te ne zbunim, ali interesuje me zbog cega se ovo pucketanje i probijanje javlja ako to nije do struje, jer ako je struja slaba to ce se manifestovati ukljucivanjem zastite kao sto sam opisao, a i ima logike, jer se odmah ukljuci cim se smanji snaga. Dok ovo probijanje nema veze sa snagom toliko, jer sam mixer pravi taj zvuk, skoro sam nesto snimao i to je uslo u snimak, znaci nije pojacalo koje nema veze sa snimkom, sigurno je mixer, a opet ne znam kakve veze ima mixer sa zvucnicima i omazom pojacala.

Sve u svemu molim te ako mozes da malo pojasnis sta se to dogadja, da napomenem da imamo dva Powerstation 600 i oba se isto ponasaju, tako da je iskljucena mogucnost da uredjaj ne valja.
Dodato:
Samo jos nesto da dodam, skoro smo imali jos dva snagasa pored Powerstation 600 i kako je probijalo na monitorima koji su isli preko njegovog pojacala, tako su probijali i svi ostalo zvucnici na svim drugim snagasima, lici mi na nesto sto se desava u mixeru.
Da li je moguce da mixeru zafali struje u odredjenim momentima, ili zbog toga sto si ti opisao, te plave buxne koja mora sa 7 da se prebaci na 4 da radi na 220 V?!

Pozdrav...

Promijenjeno od srdjan023 (12.10.2009 u 14:11 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
srdjan023 je offline   Reply With Quote