Videti jedan post
Star 15.02.2007, 09:41   #8
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav ekipo !

Kao prvo nemojte pričati o KORG X5D da je kanta jer to nije istina. Nije baš TOP klasa od KORG-a no ne zaboravite da je klavijatura bila 64-polifona još 1997/98. Drugo, X5D ima isti engine kao i KORG N364, samo duplo manje memorije za rad i pohranu u user. Po meni X5D je jači solo synth čak i od X3. U biti najbliže bih ga opisao kao KORG M1 s novim sound enginom u manjem kučištu. Naravno, nije savršen. Mana mu je što nema FD za spremanje PCG-a i što ima externi adapter za napajanje. Ima samo 200 program i 200 comby mjesta. Od toga je promjenjivo tj user 100 + 100. No, prednosti su mu što je lak za programiranje (barem je meni vrlo jednostavan editor), vrlo je lagan i malih dimenzija.
Stavljati ga u isti koš za Yamahinim DX zujalicama je svetogrđe jer radi se ipak o KORG-ovoj AI2 sintezi zvuka koja je oho-ho ispred FM synteze iz Yamahinih DX zujalica.
Samo bez uvrede, ipak će jedan X5D prije reproducirati neku DX boju nego će ikoji DX pa i V-50 zvučati kao ikoji KORG-ov workstation s Ai2 generatorom zvuka.
S obzirom da je klavijatura vrlo jeftina (cca. 200 €) nije baš toliko loš deal u odnosu na druge modele u tom rangu, aposebice paleta narodnjačkih boja s X5D je čisto dovolja za bilokojeg ozbiljnog tezgarpša. Ne treba mu više ništa.
Btw. znao sam čuti X5D koji duplo bolje zvuči od sampliranog LE-a, no svirao ga je istinski majstor, a i programirao isto tako.

@ Alix
Prijatelju, nemoj žaliti previše za T3. Istina u kompletu gledano T3 je bio svojevremeno babaroga za X5d, samo što je razlika punih 8 godina u starosti između njih što je u svijetu klavijatura jako mnogo. No da su X5D radili kao T3 krajem 80-tih onda se nebi zvao X5D nego Trinity (tada).
U vrijeme T3, KORG Poly 800 je bio X5D tako da je čisto neumjesno uspoređivati TOP brend s kraja 80-tih godina s KORG-ovom igračkom iz kraja 90-tih godina prošlog stolječa.
kreso je offline   Reply With Quote