Prije nekih mjesec, možda i dva dogovorimo svadbu za 24.09.
Pri tom napravimo dvije greške, prvu da smo se dogovorili telefonom(šta ću kad još uvijek vjerujem ljudima), a druga bitnija je da ne uzmemo kaparu...
Inače dogovor je bio sa mladoženjinim rođakom koji je opet najbolji drug od našeg dobrog prijatelja, a svi oni vrlo dobro znaju i ko smo i kako sviramo...
Elem par dana nakon našeg "dogovora" me zove dečko kod koga sam ljetos svirao u bašti i naravno zove da mu radimo svadbu ali mu samo odgovara taj 24.09!? Ja mu naravno kažem da smo zauzeti a on još ponudi par stotki više samo da nas nagovori!? Fino mu objasnim da NIKADA i NIKOG nismo tako prevarili jer živimo od ovog posla, a i vaspitanje kućno nam to ne dozvoljava...
Juče se čujemo sa našim "pregovaračem" i on nam fino objasni kako je on samo dao broj tom svom rođaku(mladoženji) a zašto nas on nije pozvao da se dogovorimo oko detalja to njemu nije poznato, iako smo se mi i sa njim dogovorili oko detalja, tj. cijene...
Bilo kako bilo mi izvisismo za svadbu, ovaj drugi što se ženi hoće da otkaže orkestru koga je zvao, međutim ja sam rekao da i ne pomišlja na to, jer ipak na kraju neko to odozgo vidi sve...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
|