Videti jedan post
Star 05.02.2007, 12:47   #33
iwan70
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Izvinjavam se sto sam potakao temu,pa me dugo nije bilo.

Prvo NEDIME neka je VSampler i najgori soft sampler na svetu
ali od TRITONA LE bolje zvuci, ne samo od LE-a, nego sigurno i od svih sempler syntia osim TRITON STUDIA ,KURZWEIL-a i svega sto kosta vise od 1500 eura.Moj kolega iz benda ima TRITON LE i to znam iz iskustva.Svaki sempl koji koristim kada prebacujem kod njega moram skratiti to jest izbaciti odredjeni broj tonova da bi stalo u njegovih 64 MB a cak iako je TR to je 96MB pa je jedini referentni sinty ROLAND FANTOM sa 512MB da bi o bilo cemu pricali.A i sama interpolacija sempla je bolja u VSampleru.Samo je stvar ko koliko poznaje stvari.
NARAVNO DA JE ZA MUZICARE NEUPUCENE U PROBLEMATIKU LAKSE RADITI SA KLAVIJATUROM JER KUPE SMART SA SA 50 FARBI NA 64MB
I KRPE SE .Imam najmanje 20 programa za LE i to za moj ukus nama pojma.Ustvari nije LE toliko los ali programi u sirokoj primeni a 90% ljudi sa tim svira nemaju pojma.
Isto vazi i za VSAMPLER ,program a i svi drugi su nista bez ljudski odradjenih semplova.Polovina cak i komercijalnih samplova koji kostaju i po 100 eura su JEDNA VELIKA NULA.
EMULATOR X je u prednosti sto na disku dolazi 3GB semplova u ciji kvalitet ne sumnjam.
Pa kao STO NIJE SVE DO BOJE NEGO IMA I DO SVIRANJA tako i NIJE SVE DO PROGRAMA NEGO IMA MALO I DO SEMPLOVA
Drugo KONTAKT 2 imam i nije problem do njega doci,ali je za LIVE svirku prakticno neupotrebljiv iz svima vama dobro znanih razloga,a i ako govorimo o kvalitetu zvuka,koliko je to bolje to je vec pitanje za diskusiju.
Trece,mislim da je nebeska glupost konvertovati TRITONOVE semplove za rad sa PC soft sampler-ima jer su oni vec osakaceni zbog problema sa memorijom.
Vecinu semplova sam pravio sam zato sto nisam bio zadovoljan
postojecim a posebno bih izdvojio semplove BAS GITARE,TRUBE, HARMONIKE i DISTORZIJE.Ako nekog zanima poslacu mu mp3 uzorke.
Dalje, ne razumem vasu odbojnost prema necem razlicitom. Da je ziv MAO ZE TUNG bi vam pozavideo.Ako nemate cime da pomognete ljudima nemojte im odmagati, lako je kritikovati i zajebavati kad ste tamo gde ste i ne predstavlja vam problem par hiljada eura za zezanje.
Sto puta sam se ogradio od STUDIJSKOG RADA vec samo pricam o LIVE svirci,pa predlazem DA NA FORUMU SUPROTSTAVIMO SVOJE DEMO-e, HAJDE DA SVI POSALJEMO PO NESTO SA SVOJIH SISTEMA PA NEKA LJUDI VIDE KO KAKO ZVUCI.

Sto se tice TERCI(mrzim taj izraz jer to nisu TERCE vec DVOGLASNO sviranje)postoji laksi nacin u Vsampleru a i u svakom drugom a to je manipulacija ZONAMA to jest kopiranju i podesavanju ZONA pa u SINGL programu imate TERCE!!! a ne zauzimate dodatno RAM.ZA BLIZE INFORMACIJE
****************.
I za kraj ako meni ne smeta na ALLEN&HEATH-u i na DYNACORD
FORUM LINE onda o POWERMATE-u,BEHRINGERU i poplavi kineskih mixera ne zelim da komentarisem,jer su tu diskutabilini i zivi instrumenti
P.S.
NERAZUMEM CEMU SLUZE SEMPLOVI U STUDIU !!!!!!!!!
ZAR NIJE BOLJE POZVATI LJUDE DA TO ODSVIRAJU JER OSIM BOJE POSTOJI I TEHNIKA IZVODJENJA.
PRIMENU SEMPLOVA VIDIM SAMO KOD LIVE SVIRKE JER JE SULUDO ZVATI TRIDESET LJUDI ZA BILO KOJI NASTUP

I da nazaboravim ,nije mi jasno zasti svi hoce da sempluju zavijacke DX boje kad DX7 II ne kosta vise od 200 eura a uz to ima fenomenalnu klavijaturu ili ne koriste VSTi FM5 ili 7 zaboravio sam kako se zove a SAMPLER ostave za zive INSTRUMENTE

Prva opomena svima!
  Reply With Quote