Kada bi te tvoj komsija, koji ima platu 120 evra, pitao koji auto da kupi, jer mu treba da se vozi do svog sela i to putem koji ima mnogo rupa, sta bi mu preporucio? Ficu ili mercedes?
To sto Emulator X koristi DSP sa karte dobra je stvar, ali isto tako nije lose ni to sto je VSampler ujedno i VST Host za efekte pa tako i on moze da koristi Emu PatchMix kao VST Plug-in.
Za Kontakt sam cuo sve najbolje i mnogi ga koriste za studio, ali, koliko sam cuo, loading time mu je nesto duzi, pa je zbog toga nepovoljan za "live" upotrebu. Zato ostaje Emulator X ili VSampler. Emulator X ima dobro resen Disk Streaming, tako da su promene instrumenata gotovo trenutne. VSampler nema takav Disk Streaming, ali se svi semplovi mogu ucitati u RAM i onda se pozivati isto tako trenutno. Danas je gigabajt rama nesto preko 100 evra, a u jedan gigabajt moze puno toga stati. Uporedite samo sa, 16, 32, 64 megabajta koliko imaju neki popularni aranzeri i workstationi.
Mislim da ce Emulator X postati neophodan onda kada se vise budu upotrebljavali Loopovi, jer su loopovi na polju aranzera jedan kvalitativan skok napred u odnosu na ovo sto sad imamo. Za sada i VSampler moze odraditi posao vrlo solidno.