![]() |
ozvučenje - kupovina jos 2 kutije
Pozdrav svima mala pomoć imam dynacord pm1000 ii i dvije kutije fbt max 6 4oma odlićno rad bezprjekorno e sad hoču uzeti još dvije kutije i slejv nisam baš ovo skontao s omovim zakonom na 4 i 8 oma uzeo bih opet iste kutije ali neznam koji slejv pa ako neko ima volje da mi objasni koje i kaže par rječi o tome biču mu zahvalan!!hvala svima unaprjed!!!!!!!!!!
|
Hm,zavisi sta hoces...ja bih uz tu kombinaciju uzeo slejv i njime gurao dva bas bina.Mislim da ti je to dobra kombinacija,zavisi kolike prostore ozvucavas.Pozzz...
|
pa sale su poprilično do 700 ljudi zna čak biti i 800 ima jedna i 1000 stane ali to je rjeđe,koji bas binovi uz ove moje kutije
|
Pa od binova ti je po meni najbolje da kombinujes sa FBT posto ih vec imas,recimo Jolly Sub 12A (aktivan).A za toliko ljudi ti je malo i to,moras pojacati sa bar jos dvije dvosist.kutije.A nisi rekao kakav je tip svirke,bendovski ili sa aranzerom...
|
sory aranžer harmonika solo klavijatura i pjevač do sad smo ozvučavali takvu salu s četri kutije ima kolega neke stare trosistemske dynacord kutije od prije nekih 10 god i super zvuči uštimano pravo ali bojim swe da mi mikser ne rikne ne pregrije zato hoču još jedan slejv i dvije kutije sala je takva nekad je puna a nekad do 450 -500 ljudi zavisi od svadbe ali najčešće je ova od 450-500....
|
Ma ne moze ti mikser riknuti ako vezes 4 kutije po 8 ohma.Znaci da po izlazu ti radi mikser na 4 ohma i onda ti izbacuje snagu od 500w po strani ako je u pitanju powermate 1 (ma da ja sumnjam u tu deklarisanu snagu) ili 700w po strani ako je u pitanju powermate 2,ona ima puno bolje pojacalo
|
ali ova kutija fbt moja je od 4 ohma pa zato pitam za savjet znači uz moje ove dvije kutije koje još dvije i koji slejv jačine to baš neznam pošto tek sad kreču te svadbe a ima ih puno pa želim da se osiguram
|
2 kutije po strani od 8ohma=4ohma
3 kutije-------------------=2,66ohma 2 kutije po strani od 4ohma=2ohma 3 kutije-------------------=1,33ohma(utopija) E sad ne znam koji model PMa imas, keca ili dvojku? Ako je PMII,slobodno mu kaci jos 2 maxa i najbolje da ne saras opremu,preporucijem ti jos 2 maxxa 9SA u basovskoj liniji(2x900W sin) Sa ovom opremom mozes slobodno da se pojavis u hali sa 500-600 ljudi. Svakako da bi ozvucio i preko 600 ljudi ali nije to to,racunaj da bi imao stabilnu tonsku sliku,treba ti najmanje 30% rezervne snage,u suprotnom ubi te saturacija. Zasto aktivni bas? Ako ides na pasivni sistem,trebace ti pojacalo + ekvilajzer/aktivna skretnica a to kosta puno para i trebace ti Rack koji ti uzima puno mesta.(Ako bi imao rack,zasto onda power mikser?PM je bas kompormisno resenje jednog mini PA sistema).FBT 9Sa vec ima to u sebi i odlicno radi.Ja sam imao 4 komada i odlicno su se pokazali,moja preporuka. Pozdrav |
Koliko para mislis da ulozis u opremu?
|
pa ove dvije kutije prije godinu dana su bile 2600KM tako da i sad kontam nešto tako možda malo više ako mognem radi slejva biče posla pa biče i para nadam se.....
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:52 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org