![]() |
Yamaha PSR S900
Zanima me sta mislite o ovom aranzeru
hvala. |
Ne znam, cena mu nije velika a moze mnogo da pruzi. Mada ja bih uvek pre uzeo KORG-a nego Yamahu bez obzira sto sada imam yamahu. Za te pare (ako se ne varam 1500-1700 e) mozes nabaviti masinu da se prevrnes koja moze da pojede PSR S900. ;)
|
Ja kad sam kupovao svoju psr s700 dvoumio sam se izmedju te yamahe (s900) i ove, i uzeo psr s700 zbog toga sto je razlika u ceni drasticna, i nije vredno davati toliku razliku za par mogucnosti vise koje daje s900. Mislim da je za te pare PA800 mnogo bolja opcija, prvenstveno zbog samplera, a i mnogo cega. Ako se ipak odlucis za yamahu, onda ti preporucujem bolje da uzmes kao i ja s700 koja se ne razlikuje puno od s900, a nova je 999e, i mogu ti reci da sam zadovoljan sa njom a jos je nisam sredio ni 10%. Ako te jos nesto poblize interesuje u vezi te klavijature slobodno pitaj.
|
Potpuno se slazem sa kolegom. Samo mislim da i PSR S900 ima sempler...
Mozda Pa 80 za 1000e ? Klavijatura ima koliko hoces samo ako imas pare. ;) |
psr s900 nema sempler, ali zato ima 23 SA voices (super articulation), koji su preuzeti sa tyrosa2 i po kvalitetu su po meni iznad semplova. Ja mislim da su joj nabili cenu zbog onog USB audio recordera koji je premijerno ugradjen u taj model (ni tyros 2 ga nema).
|
To je nesto novo sto cujem, a 100% si u pravu jer nisam bas puno upoznat sa tim modelima. Opet, ako bih uzimao yamahu uzeo bih Tyros 2. (Kazu da je Tyros 1 promasaj, Tyros 2 vrh sprava, Tyros 3 sve naj...)
|
Tyros 2 je babaroga, a da i ne govorim o tyrosu 3. Ja sam gledao dvojku kad sam kupovao ovu svoju i jako mi se svidela, ali me je od kupovine odvratila jedna njena velika mana. Bila je oko 2500e :lol: za mene koji se muzikom bavim rekreativno previse para za hobi. Mozda jednog dana. Mislim da se u tom slucaju bolje isplati uzeti novi PA800 koji je u srbiji oko 1800e a po mogucnostima je kao tyros2. Sve zavisi ko sta voli, ja sam hteo uzeti novu klavijaturu i zato sam gledao nove, a sad polovne se vec mogu naci za neke realnije novce. Pozz
|
PSR S900 je po mnogo čemu bolja mašina od PA 800.Super articulation voices su samplovi koje sigurno Yamaha sa svojim timom stručnjaka pravi puno bolje od naših ,,sampler stručnjaka''.Većina naših forumaša se kune u sampler,a nemaju pojma kako funkcioniše,a kamo li da su ikada usemplovali nešto.Zar neko sumnja da firma koja proizvodi i skoro sve vrste najkvalitetnijih akustičnih instrumenata ima i najbolje semplovane iste.Uz poštovanje i Korga i Rolanda mislim da i stylovi sa Yamahe izlaze najkvalitetnije zahvaljujući mega voice samplovima,koji su opet iznad kvaliteta tzv.samplova na PA 800(barem od onih koje sam ja čuo).Što se tiče samplera,ja sam bio prezadovoljan sa variphraze funkcijom na Rolandu VA 7,koji sam imao do prije godinu dana.Naručio sam GW 8,koji mi stiže iduće sedmice.Oduševljen sam njegovim fabričkim samplovima i mislim da će u kombinaciji sa Yamahom PSR 3000(prethodnikom PSR S 900)raditi ubitačno.Uh,umorio sam se kucajući.Pozdrav svima!!!
Dodato: Ah,da,zaboravio sam napomenuti da je Yamaha zatajila sa kvalitetom izrade kod modela PSR S 700 i PSR S 900,puno je kvalitetnija plastika i tasteri kod ranijih modela PSR 1500 i PSR 3000,a naravno da su ove prve dvije softverski jače.Pozzz... |
Gotovo, pocinje prepucavanje sta je bolje. I zato ja zakljucavam ovu temu. Ako gazde misle da sam pogresio nek je otkljucaju.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 19:52 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org