![]() |
editor za n5
pozdrav ljudi.treba mi neki editor za korg n5 ali u koji mogu da ucitam pcg fajl i posaljem u sint.imam editor standardni sa korgovog sajta ali u njega mogu ubaciti samo .n5 i .x5 fajlove i njih slati u sint.
hvala |
Pa Korg N5 ne cita *.PCG fajlove, to je format Tritonovog programa...Ispravite me ako gresim, ali Korg N5 moze da cita samo te fajlove koje prebacis iz X5D Editor (program za prebacivanje boja) ili preko SysEx...
Pozz |
ne necita triton pcg fajlove.
evo jedan zanimljiv link za n serije http://www.cortidesign.com/korgn/ jedino ako imas sound quest editor da instalias tu imas detaljan editor za n5 i sve ostalje klavijature, ako nemas javi se pa mogu ti poslati instalaciju. pozdrav !! |
pozz
ovako.mislio sam na boje x3 i n364 u pcg formatu koje su postavili kolege na download da ubacim u n5 posto su to sve skoro isti sintovi sa istom ai sintezom i istom oscilatorima.ali izgleda da ne moze jer imam pcg wiever kojim ne mogu prebacivati ali mogu otvoriti npr set n364 ili x3 i vidjeti sav edit primjetio sam da se razlikuju u nekim nijansama i multisemple boje u oscilatirma nisu na istom broju na ovim sintovima u odnosu na n5 recimo m1 piano je na broju 360 tako nesto a na n5 je na pocetku peta ili sesta boja tu negdje tako da sam skontao sve i kad bi prebacio nebi zvucalo isto.a i na samom sajtu za koji je link postavio kolega kaze autor da n364 pcg ne moze biti konvertovan za koristenje u drugim n sintovima.a midi quest imam naravno ali ni on nema opciju da ucita pcg format bar ne za n5 sint vidjecu pokusati sa n364 ili x3 da li nudi tu opciju.bilo mi je malo cudno da boje od x5 i x5d ali u formatu .x5 najnormalnije ucitam u n5 a ne mogu boje od x3 koje su u pcg formatu posto su x3 i x5 slicni sintovi.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:25 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org