![]() |
koliko para
koliko para dodje kad se menja meh na harmonici i da se nastima i dobro ocisti?
otprilike ako neznate tacnu cenu? |
Pa jel te interesuje otprilke ili tacna cena?=))
|
Okreni ovaj broj 010/725332 ako si u Srb, ako nisi onda 9938110725332
Taj mastor ce ti reci tacnu cenu za to sto trazis! |
Citat:
meh otisao u klinac a i treba je nastelati. jel bi doslo vise od 100€ |
Ne znam gdje zivis. Cuo sam se u Srbiji proizvode "domaci
Izvinjavam se zbog nedovrsenog proslog posta. - tehnicke smetnje. Cuo sam da se u Srbiji proizvode "domaci" mijehovi koji su sigurno jeftiniji, ali i mozda losijeg kvaliteta. Original italijanski kosta oko 200 EUR sa ugradnjom po mojim saznanjima. Opravke i stimovanje su skupi, i moze generalka da kosta i do 1500 EUR. To se ispalti raditi kod veoma vrijednih starih instrumentata. Medjutim sta raditi ako je opravka 3-4 puta skuplja nego sam instrument??? Konkretno u tvom slucaju, ako zivis na zapadu neces proci ispod 500 EUR. A sto se tice YU ne znam tacno cijene ali predpostavljam da nije manje od 300 EUR jer su mijehovi skupi! |
1 Privitaka
hvala ti puno na odgovoru, i necu ni traziti nikog jer se ne isplati,
harmonika je stara ali neka melodija od 80 basova cak neznam ni koja je jer je jako cudna, nista nepise a ja predpostavljam da je melodija. znaci da mi se ne isplati, dam 300€ jos dodam 200 i kupim si drugu harmoniku bar sa boljim mehom. evo i slika, mada nece vam puno pomoci. |
hehe niko nezna koja je harmonika.
|
Citat:
Prije godinu dana mi je samo nastimao Guerrini President i (kao za mene) naplatio samo 100€, a samo stimovnja je inace 200€ Kakva harmonika mora biti da bi popravak bio te pare? I da je Piginni ili Armando bugari sa konverterom 5gasne ne moze toliko kostati?!?!?!:confused: Mozda je majstor malo skup, ne znam odkle si? Meni je radio Gradic Veselin iz Slavonskog Broda! Radio je u Castelfidardu na zavrsnom stimovanju harmonika kod Guerrinija 30 god. Sad je u penziji i ima oko 80 i nesta godina. Za vrijeme jugoslavije je odrzavao Djokiceve harmonike a nekim prilikama i Pavkoviceve (da ne nabrajam osatle manje poznate) A jako kvalitetno servisira harmonike Peter Muger, on je iz Madjarske, jedno mjesto na jugu Balatona! Ako harmonika ne treba vecih poravaka osim stimanja i mehanike nagrubo je cijena oko 400-500€ www.harmonikamoger.hu |
"Kakva harmonika mora biti da bi popravak bio te pare?
I da je Piginni ili Armando bugari sa konverterom 5gasne ne moze tolikokostati?!?!?!Mozda je majstor malo skup, ne znam odkle si?" Harmonika je stara Dallape Trogasni oragantone. Popravak je radjen direktno u Italiji, a bila je propala totalno. Znaci presvlacenje korpusa, novi mijeh , tastatura .... i da ne nabrajam dalje - jednom rijecju sve je na njoj popravljano. Zato tolilka cijena i nije skupo s obzirom na totalno lose stanje harmonike. Bila je u fazi raspadanja. Osim toga ne smijemo zaboraviti da je na zapadu drugi standard!!! Ne mozemo porediti cijene stimovanja u HR I Madjarskoj i u zapadnim zemljama! Na zapadu je samo stimovanje 400- 600 EUR. (skuplja satnica) Sto se tice Gradic Veselina, to da je radio u Guerriniju 30 god. je totalna dezinformacija. Kako ce raditi u guerriniju kad je imao tridesetak god. radnju i radio u Sl. Brodu. Ne moze biti u Italiji i u HR istovremeno. Ja covjeka osobno poznajem. Meni je pricao da je bio jedno krace vrijeme oficijelni serviser guerrini harmonika, pa su se razisli zbog nekog nesporazuma u vezi placanja! A i to da je odrzavao harmonike Branimiru Djokicu je djelimicno netacno. Meni je pricao da je Branimir Djokic jednom navratio u radnju kad je bio na nekom koncertu u blizini u vezi nekog kvara sto mu se na koncertu desio. To je isto kao, sto sam susreo par tipova koji tvrde da ih je ucio Jovica Petkovic. I ja ih onda pitam koliko dugo su ucili kod Jovice, i pri tome ocekujem odgovor bar par mjeseci ili par god. a on mi kaze bio sam 2 puta kod Jovice. Isto tako ako je Branimir bio kod Veselina 2 puta to ne znaci da mu je on odrzavao harmoniku. Logicno, ne? I na kraju logicki: zasto bi Pavkovic i Djokic nosili harmonike u hrvatsku, kad imaju u Beogradu mnostvo odlicnoh majstora??? |
u mom slucaju onda najbolje da kupim drugu harmoniku, a ovu ostavim za uspomenu.
sta bi se moglo kupiti za jedno 500€ 120 basova a moze i 96 |
Trenutno vrijeme na Forumu 00:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org