YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Servis klavijatura - uradi sam (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Korg PA80 zujanje (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7556)

hamso 18.01.2009 10:17

Korg PA80 zujanje

Pozdrav.
Evo ja mislijo da sam rijesio prolem sa zujanjem ali nista opet zuji.
Kad je ovako bez mixete ne zuji al cim je ukljucim u miksetu odma zuji gdje god ukljucim audio kabal jell zna neko sta bi moglo biti neznam dali je ulaz jer svi zuje i na mono i na stero.Ako neko zna svako dobro.
I usput jos jedno pitanje dali mogu semplovi da se ucitaju na hd i da rade bez flashkartice na pa80 posto ja nemam hd a mislio sam ugraditi.
Pozzzz.

matejas87 18.01.2009 10:56

brate menjaj kablove mozda imas stereo kabel ili mono vidi ali malo mora da zuji nema tu resenja kad pojacas previse na mixetu ondak zuji probaj da smanjis i da pojacas klavijaturu

vladimir68 18.01.2009 11:28

Ako nisu kablovi-Verovatno je pukao lem na OUT.Otvoriš klavijaturu,skini onu ploču sa ulazima/izlazima,midi,....uzmi lemilicu i pređi samo preko postojećeg lema (˝istopi˝( a ako treba i malo dodaj) postojeći lem) pazeći da nespojiš kontakte (nenapraviš kratak spoj).Ako nisi siguran u ovo bolje idi u servis.Sigurno posle ovog neće zujati,imao sam takav slučaj.

gibanica 18.01.2009 12:58

care velika je potrosnja struje,te je jako slaba opet..
kad je slaba uvek zuji..
ako nije onda zameni kablove.

gogspa80 18.01.2009 13:00

Hoce zujati i ako ti nije dobra nula ili uzemljenje na uticnici u koju si ustekao klavijeturu i miksetu, ili ako su na razlicite faze, a nije najbolje uzemljenje...

mimiki 18.01.2009 15:13

ponovo ponavljam kad zuji ili kabl ili ti je na nekom siberu na mikseti ili pojacalu los kontakt sto se meni desilo jednom i na mikseti i pojacalu,probaj s drugim kablovima i neki drugi kanal ako ti bude isto znaci nisu kablovi a ni ulazi idi tim sistemom,a kako ces da provalis da su siberi i koji siber?idi redom i svaki siber cimaj naglo gore dole i lako ces izvaliti kad budes naiosao na onaj koji zeza.aj pa javi sta si uradio :-c (e da probaj sve kablove nemoj samo one koji idu u klavijaturu jer ako je bilo koji u prekidu zujace)

zeljko_mo 18.01.2009 15:41

ma sve je to do nekvalitetnih kablova...zuji li ti kad sve iz klavijature istekas?... ako i onda zuji vidi da nije pčela negdje zapela ..

gnovako8 18.01.2009 16:09

Prijatelju poslusaj to ti je do uzemljenja imao sam nekad taj problem i na pa50 i na pa80, jako su osjetljivi.stavis na kabal utikac koji ide u struju,foliju da sakrijes ono sa strane uzemljenje masu. i nece zujat, meni dan danas kad spojim u sobi mixer i klavijaturu zuji ,a kad u boravak onda ne, e stavis tu foliju i nece zujat, mozda jako malo ali neprimjetno.probaj pa se uvijeri, meni je to jedan stari kolega rekao. svaka mu cast.

ili onaj od cigareta najlon iz kutije, ili obicna folija.

Zlatek 18.01.2009 16:57

Preko utikača prelijepi izolir treku tako da izoliraš kontakte za uzemljenje.To je stara stvar još iz doba DX7.Meni su to savjetovali još davno u njemačkoj u music shopu.Nema logike, ali riješilo mi je problem.I dan danas imam to na M1 i nema problema.

hamso 18.01.2009 17:03

Ma svaka vam cast drugovi kad ste tako raspolozni i dobre volje za pomoc.
Sve ove savjete sam isprobo al mislim da trebam otvoriti pogledati dal se nesto odlemilo jer
bili sum mi neki dan kolege sa pa800 i tritonom kad su sve prikopcali nista se nije culo kao da je ugasena mixeta a kad sam ja ukljucijo moj pa80 oni su se prepali od zujanja.

Trenutno vrijeme na Forumu 18:01

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org