![]() |
Korg PA80 zujanje
Pozdrav.
Evo ja mislijo da sam rijesio prolem sa zujanjem ali nista opet zuji. Kad je ovako bez mixete ne zuji al cim je ukljucim u miksetu odma zuji gdje god ukljucim audio kabal jell zna neko sta bi moglo biti neznam dali je ulaz jer svi zuje i na mono i na stero.Ako neko zna svako dobro. I usput jos jedno pitanje dali mogu semplovi da se ucitaju na hd i da rade bez flashkartice na pa80 posto ja nemam hd a mislio sam ugraditi. Pozzzz. |
brate menjaj kablove mozda imas stereo kabel ili mono vidi ali malo mora da zuji nema tu resenja kad pojacas previse na mixetu ondak zuji probaj da smanjis i da pojacas klavijaturu
|
Ako nisu kablovi-Verovatno je pukao lem na OUT.Otvoriš klavijaturu,skini onu ploču sa ulazima/izlazima,midi,....uzmi lemilicu i pređi samo preko postojećeg lema (˝istopi˝( a ako treba i malo dodaj) postojeći lem) pazeći da nespojiš kontakte (nenapraviš kratak spoj).Ako nisi siguran u ovo bolje idi u servis.Sigurno posle ovog neće zujati,imao sam takav slučaj.
|
care velika je potrosnja struje,te je jako slaba opet..
kad je slaba uvek zuji.. ako nije onda zameni kablove. |
Hoce zujati i ako ti nije dobra nula ili uzemljenje na uticnici u koju si ustekao klavijeturu i miksetu, ili ako su na razlicite faze, a nije najbolje uzemljenje...
|
ponovo ponavljam kad zuji ili kabl ili ti je na nekom siberu na mikseti ili pojacalu los kontakt sto se meni desilo jednom i na mikseti i pojacalu,probaj s drugim kablovima i neki drugi kanal ako ti bude isto znaci nisu kablovi a ni ulazi idi tim sistemom,a kako ces da provalis da su siberi i koji siber?idi redom i svaki siber cimaj naglo gore dole i lako ces izvaliti kad budes naiosao na onaj koji zeza.aj pa javi sta si uradio :-c (e da probaj sve kablove nemoj samo one koji idu u klavijaturu jer ako je bilo koji u prekidu zujace)
|
ma sve je to do nekvalitetnih kablova...zuji li ti kad sve iz klavijature istekas?... ako i onda zuji vidi da nije pčela negdje zapela ..
|
Prijatelju poslusaj to ti je do uzemljenja imao sam nekad taj problem i na pa50 i na pa80, jako su osjetljivi.stavis na kabal utikac koji ide u struju,foliju da sakrijes ono sa strane uzemljenje masu. i nece zujat, meni dan danas kad spojim u sobi mixer i klavijaturu zuji ,a kad u boravak onda ne, e stavis tu foliju i nece zujat, mozda jako malo ali neprimjetno.probaj pa se uvijeri, meni je to jedan stari kolega rekao. svaka mu cast.
ili onaj od cigareta najlon iz kutije, ili obicna folija. |
Preko utikača prelijepi izolir treku tako da izoliraš kontakte za uzemljenje.To je stara stvar još iz doba DX7.Meni su to savjetovali još davno u njemačkoj u music shopu.Nema logike, ali riješilo mi je problem.I dan danas imam to na M1 i nema problema.
|
Ma svaka vam cast drugovi kad ste tako raspolozni i dobre volje za pomoc.
Sve ove savjete sam isprobo al mislim da trebam otvoriti pogledati dal se nesto odlemilo jer bili sum mi neki dan kolege sa pa800 i tritonom kad su sve prikopcali nista se nije culo kao da je ugasena mixeta a kad sam ja ukljucijo moj pa80 oni su se prepali od zujanja. |
Trenutno vrijeme na Forumu 18:01 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org