![]() |
|
yamaha emx 5000
Sta kazete za ovu Yamahinu Mixetu ima li ko iskustva sanjom pozdrav....
|
Neznam koliko kanalnu ,ali nebitno.Imamo takav mixer u DK.Mixer ima reduktor snage gde može da radi 2x100,2x300 i 2x500 wati.Ima EQ ali mi se nesviđa ˝raspored˝ frekvencija na njemu (no neznači da se nemože naštimovati željeni zvuk,što opet zavisi od mnogo stvari,....)Ima dva efekta na kanal ,ali su efektori dosta oskudni po kvalitetu a i nema neki izbor (ima 12 ili 16 efekata po efektoru).Ima tap tempo za efekat delay,po kanalu imaš gain,visoki,dva srednja i bass,panorama,aux1-2,šiber.Glavna snaga ide prako jednog šibera-klizača a mix je stereo pa ako on crkne (ili crkava) -˝neradi˝ ceo mix (znači nemožeš ako te zezne ;recimo svirku dovući do kraja na jednom kanalu i prekopčavanjem kutija na kanal koji radi).No neverujem da pscifikacije o mixeru nisi gledao na netu.Po mom ukusu yamahe su kao i roland ,˝tvrđe˝ na zvuku ......ali stvar ukusa.Sve zavisi koliko para je u igri,nova-polovna,.......Lično je nebi kupovao,jer ima toliko mixera koji su kvalitetniji a nisu skupi.Nemoj se ˝paliti na ime˝.;)
|
Ma trazim neki solidan Mixer do jedno 12 kanala sa ehom dobrim u sebi ja imam dvije aktivne kutije od rcf pa trazim neku soluciju pa sam naisao na taj mixer..
ali hvala na odgovoru |
Mirsooo ...druze tebi ne treba ta mikseta, ustvari taj tip miksete. Sta ce ti aktivna mikseta kad imas aktivne zvucnike ? Ja sam se skoro godinu dana patio sa Behringer pasivnom miksetom i na kraju sam je zamijenio za Yamahu MG 16/6FX ali sa kvarom jer ima malo više šuma nego što je normanlo na efektu kod pasivnih mikseta. Ni to me ne zeza jer se to da srediti a volim ovaj zvuk baš ove miksete jer je kao što Vladimir kaze, tvrda na zvuku a i svedno koristim externi efx procesor. Moj ti je savjet da potrazis Yamahu MG 166/CX ,nekog Mackye ili Allen&Heath. Behringer nemoj ni mrtav, jedino ako MORAS :)
|
Znam da mi netreba njena snaga...
Ali od viska neboli glava ako nekad se prikace jos dvije pasivne kutije :) I ja sam razmisljao o tom Allen Haeth ali nisam ga probao i bas me njen zvuk za nasu muziku interesovao i njen eho sto je ugradjen.. A mackie me neinteresuje jer nema dobar eho u sebi a necu vise da petljam sa externim ehom.. Dino hvala na odgovoru |
Da,Allen&Heath,mada ni Behringer XENIX serija nije loša,Carwin C serija
|
Ma nema na cemu. E to i jeste problem sa Allen &Heath....jos ne mogu da nadjem nikoga ko je to probao, mislim na ove nove serije Wizard i ZED. A sto se tice efekta na mikserima, to stvarno nemam pojma jer mi se u principu ne svidja ni na jednoj jer koristim 2 efx procesora a taj kvalitet nema sanse da moze i jedna aktivna ili pasivna.
|
Vladimire ...imo sam XENYX skoro godinu dana. Bez obzira sta i kako stimas, taj mikser ima na izlazu nekih tupih midle frekvencija a kada pjevas na mikrofon, imas osjecaj kao da pjevas kroz ćebe. Efekt procesor mu je katastrofa :(. Dobar je za izvornjake jer oni gotive "limeni" zvuk :)
|
OK-Moguće
|
Nema sta, bice tebi opet se vracati na onu Dynacord=kafana. Probaj skupiti pare pa bar da kupis onaj stari power mate.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 11:11 |
|
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org