![]() |
Mono slika na stereo kanalu
Drugari trebam pomoć-objašnjenje.
Da li se stereo kanali na svim miksetama mogu iskoristiti kao jedan mono kanal?Da li su potrebni određeni kablovi u smislu mono-stereo,mono-mono-,stereo-stereo da bi dobio ton u obe strane kada povežem sint sa stereo kanalom na mikseti? J... ga jeste glupo amatersko pitanje ali ipak mi treba objašnjenje.Pozzz |
left kanal na stereo kanalima se ponasa kao mono sve dok ne ukljucis i drugi kabal u right,onda tek razdvoji da bude stereo ,na levu i desnu stranu zvucnika..tako je bar na dinakord mixerima
|
ja klavijature spojim u linijski ulaz tj. u mic, i cuju se na dva zvucnika:D
|
Aje molim te, otkud iz klavijature da izlazi kenon prikljucak.
mislim normalno da ce se cuti na dva zvucnika, ali covjek pita ako u stereo ulaz ukopca samo jedan kabal hoce li se cuti samo jedna strana ili dvije. A to ga vjerovatno zanima zato sto mu fali kanala na mikseti pa hoce da iskoristi i stereo. Ranke je sve objasnio, ja ne znam sta je nejasno |
pa dobro krcmar jarane, samo kazem kad spojim u line ulaz cuje se na oba zvucnika. sto se tice mene, tek sam ozvucenje dobio tako da nemoj mislit da sam neki profi u tome...
|
Tako je Krcmar,hocu da iskoristim stereo ulaze kao mono zbog deficita ulaza na mixu a i malo sam podelio klavijaturu pa idem na dva ulaza.
|
Ako češ na stereo ulazu koristiti samo jedan ulaz-obično je to left i označen je kao mono-onda se taj ulaz ponaša kao normalan mono ulaz i čuje se na oba zvučnika.Ali ako češ na ISTOM kanalu koristiti i drugi ulaz tada se ponaša kao stereo i šalje jedan signal na lijevu stranu, a drugi na desnu.Ako si podijelio klavijaturu tako da na jedan izlaz šalješ jedan zvuk, a na drugi drugi trebat češ i dva kanala na mixeru, jer će ti se u protivnom čuti samo svaki kao mono i to samo na jednoj strani.
|
OK Zlatek.Jasno mi je to.Hvala ti.Klavijatura mi je podeljena na dve strane i znam da moram iskoristiti dva ulaza na mixu.Zato sam i nameračio da dva stereo ulaza iskoristim za jednu klavijaturu koja je podeljena.nego nešto sam sebi utuvio u glavu da sam jednom prilikom "ubo" "nepodeljenu" klavijaturu u "left" stereo ulaza i da se ton čuo u samo jednoj strani.Kad budem pri ozvučenju probam pa se javim.Hvala veliko !!
|
Drugari da li kod povezivanja sinta na stereo kanal ima nekih ograničenja (uslova) što se tiče kablova za povezivanje sinta i mixera u smislu mono-mono ili mono-stereo..
Probao sam.Povežem Mono/L izlaz klavijatura (sint podeljen na L=ritam sekcija a na R=solo) kablom sa Mono/L ulazom na mixeru.Ton samo u jednoj strani. Da me ubije onaj odozgo ako znam kakav je bio kabl u smislu mono-mono,mono-stereo.Ubodem isti kabl u jedan mono ulaz radi na sve strane !!!??Baš me kopka !!! F1,F1,F1, pomoć... |
Khm..
Nije svaki mixer isti...
Kao što je već netko rekao... Dynacordov STEREO ulaz se ponaša kao mono ukoliko se "ubode" samo jedan kabal (L), ako se pritom ubode (može bit i samo banana bez kabla) u R, automatski onaj signal koji je išao na obje strane, prelazi samo na jednu. Isto tako, znam da ima Yamahina mixeta, kojoj stereo kanal ne može radit kao mono, tj kao kod Dyn. Dynacord je zakon :) |
Trenutno vrijeme na Forumu 11:38 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org