![]() |
Ljudi jeli neko zna po netu dali ima neka literatura neki casovi za pevanjem neke tehnike sovladati, nesto da naucim ?
Nitko mi nije odgovorio ili nesto ako ima materijal nekakav sa osnovnim tehnikama o disanjem i slicno da mi pomogne ili negde po netu dali ima ista.pozdrav |
tesko.ja sam trazio (ne za mene) ali nista. plati pa se klati.
isto tako necete naci ni madjionicarske trikove na netu..koje sam takodje trebao. |
Za neke knjige neznam ali imas skolu pevanja kod Marije Mihailovic i sad je otvorila skolu i Aleksandra Radovic.
|
kako to gibanica da nemozes naci madjionicarske trikove ja sam ih naso na stotine a ima cak i na youtube,sta je to dosadila muzika pa hoces u madjionicare,hehe mala sala.
|
Za pocetak nadji nekoga ko ide u srednju muzicku skolu i uzmi od njega knjigu vokalne tehnike ili solo pjevanja. To ti moze puno pomoci jos posebno ako je objasnjena tehnika izgovora A,E,I,O,U i kontrola vazduha. Bitno je da znas da se ne pjeva "iz grla" nego da je dijafragma najvaznija za pjevanje odnosno da skontas kako da kontrolises zrak koji ti izlazi iz pluca. Ukratko, pokusaj da kontrolises zrak pri pjevanju na isti nacin kao kada pricas. Poz
|
Posto momak verovatno nece da peva operske arije i sta ja znam sta vec,casovi mu ni ne trebaju,sve moze lagano sam ali...
Pravilo Br 1: Ako ti Bog nije dao sluh i smisao za pevanje nikakvi casovi tu ne pomazu Pravilo Br 2: Vezba,vezba i samo vezba...sto vise pevanja i skidanja pesama zbog sticanja kondicije,opustanja i navikavanja glasa uz svirku... Pravilo Br 3 ne postoji...i nemojte neko da vas laze da su casovi neophodni...il' ti je Bog dao talenat ili nije...pricam o kafanskim pevacima...;) |
Citat:
100 put sam vec teo da nalupam madjionicara jer me nervira sto me laze.. u pravu si odo u madjionicare. p.s. dajem Yamahu za carobni sesir =)) |
Slazem se sa tobom...djabe milion casova ako nemas sluha !
|
kako da nemam sluha kad sviram sajzer ?! ima bre sluhai pevam ali hocu da rabotim sa vibratoom da usovrsavam dosata sam pevao prateckim vokalem terce sekste i sl hocu neke tehnike.poz
|
Pa to sto ti sviras klavijaturu ne znaci da imas sluha =)) Znam mnogo ljudi koji sviraju klavijature, a kad pocnu da pevaju...pa to sve boli :lol:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:55 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org