![]() |
Pink Floyd
Noćas sam gledao emisiju zove se "7 razdoblja rock'a" u njoj su pretsavljali razne prekretnice koje su se dešavale u rock muzici 50-ih 60-ih i 70-ih. Kao najveći pokretač svih promena je Pink Floyd koji inače po meni mada možda subjektivno ali ne verujem je bend koji je dostigo savršenstvo u svom zanatu....... i po meni ide prvo Pink Floyd pa jedno 20 mesta prazno pa svi ostali, no nema veze. Ono što sam hteo da pitam je sledeće, prikazali su koncert koji je bio izveden samo četiri puta zbog nenormalne cene cele predstave, a na koncertu su "ludaci" u toku cele prve polovine gradili zid preko cele bine i tako se u određenom momentu "ogradili" od publike da bi druga polovina koncerta bio spektakl sa raznim već prepoznatljvim za Floyde efektima i animacijama koje su se prikazivale na zidu i na kraju vrhunc kraj koncerta gde ruše ceo zid.... e sad pošto su u emisiji prikazali dosta inserata sa jednog od tih koncerata pretpostavljam da postoji negde i ceo snimak a mene interesuje zna li neko gde da se nađe to i ima li ko....
pozzzzzzzzzz |
Potpuno se slazem, Pink Floyd je najveci bend 20-tog veka, uporedio bih kao klasicnu muziku novog doba...
A taj koncert...koliko znam to nisu bili Floyd-i vec Waters basista sam (posto je napustio bend nastavio je sa solo karijerom) sa jos dosta poznatih muzicara...a povod je bio rusenje Berlinskog zida. Mozda se varam, ali to je koliko znam. Pozdrav! |
ne care bio je Floyd posle albuma the Wall dosta pre berlinskog zida bili su u tripu da muzika i koncerti idu u pogresnom pravcu tipa prevelika masovnost i otuđenost od publike pa su stoga to demonstrirali na taj nacin kao ogradjivanje od publike cak je pri kraju koncerta David Gilmour pevao sa vrha zida.... a ceo spektakl je kako sam vec rekao odrzan svega cetiri puta zbog cene celog projekta koja je bila nenormalno visoka...
pozzzzzzz |
E dobri,stari nekadasnji Pink Floyd.Specifican zvuk,tekstovi,nacin interpretacije
i jos neke stvari,izdvojile su ga iz nekog klisea u tadasnjem vremenu. Roger Waters,David Gilmour,Richard Wright i Nick Mason je legendarna postava benda,to je poznato,vjerovatno.Muzika za opustanje i ne agresivna,ali ponekad malo mracna i depresivna. Medjutim,da li su bili najbolji bend u 20. vijeku je vrlo diskutabilno-to sve zavisi sta je ko volio slusati. Treba napomenuti da u njihovo vrijeme djeluju,rade i sviraju: Rolling Stones,Led Zepellin,Black Sabath,Uriah Heep,Status Quo,Deep Purple, The Who,Jethro Tull....i mnogi drugi. Takodje,za napomenuti je i da djeluju i progresivniji bendovi: Yes,Emerson,Lake&Palmer,Genesis,King Krimson....i naravno jos drugi. Scenski nastupi su im bili vrhunski i spektakularni.Zato ne cudi i sto su odrzali samo 4 koncerta na pomenutoj turneji.Ogromni su troskovi tog vizuelnog spektakla koji oni priredjuju publici-a to se mora platiti. Ipak odlaskom Rogera Waters-a,oni gube nekako svoj identitet i nije to vise to-jer je Waters bio mozda i najvaznija karika u bendu. Na zalost,nemam taj trazeni video materijal,a ne sumnjam da je bio spektakl i dobro za pogledati. PS:Nedavno je preminuo klavijaturista Richard Wright,i nisam u toku da li bend ide dalje ili je stvar zavrsena. Pozdrav, |
Floyd je ne sumnjivo ostavio VELIKI pecat u muzici ne samo tog vremena. Treba preslusati njihove ne pesme pojedinacno nego albume pogotovo dark side of the moon i the wall koji su definitivno masterpiece kao i odgledati echoes sto su snimali u pompeji zaista malo je reci neverovatno... A svima bih preporucio da pogledaju Roger Waters-ov i Gilmour-ov film The Wall koji je inace ceo album the wall prenet na "platno". I jos jednom da napomenem da je njihovu muziku slusati pojedinacno kao sto neki kazu znam brick in the wall i eventualno learning to fly ili wish you were here isto kao i citati samo jedno poglavlje bilo koje knjige jer su im celi albumi jedna prica koju treba odslusati od pocetka pa do kraja. Mozda bih izdvojio samo shine on your crazy diamond kao fantasticno ostvarenje i echoes koji je i prekretnica u zvuku koji su proizveli i ostavili.....
pozzzzzzzzz |
Inace, Pink floyid kao moj omiljeni bend nema losih albuma (ima samo one koji su malo bolji od ostalih) hehe
Kao poslednji album diskografije koji sam nasao od njih je bio Atom Heart Mother i nekako mi je postao najdrazi. Jedini koji vise ne slusam (a znam ga skoro napamet) je UmmaGumma Ako nadjete negde ovaj koncert sa zidom,dajte info! Priznajem da za njega nisam ni cuo! PoZZz |
nisam ni ja do sinoc... ne bi bilo lose da ako sazna neko makar naziv tog koncerta napise ali s obzirom da je to neposredno posle albuma the wall mozda se tako i zove... jos uvek bunarim pa ako nadjem javicu
|
@tesla
A nisi napomenuo da mnogi znaju i numeru-"Money". Kako ti stojis s tim....:) Ima li falsiranja.... |
=))=)) jebiga pomalo sta cu hahahaha
|
Malo sam nesto ceprkao po netu i nasao sam neki link sa fotografijama
koncerta,na kojem se na bini postavlja taj famozni zid i koji se rusi. Vide se i posebni efekti. Dakle nije video,na zalost-samo fotke. Da li je to taj koncert-to ne znam Evo link: http://gddweb.org/pf/index.html Valjda nisam pogrijesio,ako sam postavio link.Uh,ako jesam....:( |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:00 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org