![]() |
Midi kanali
Kupio sam Creative EMU 0404 zvučnu karticu i spojio klavijaturu(aranžer) preko midi konektora da koristim samplove iz kontakta. E sad je problem što mi podatke prima samo na prva četiri kanala koja ja sviram, a kad ukljućim pratnju(bas, gitara i bubnjevi) ne prima ništa:confused:. Da li netko zna u čemu je problem?
|
Koju klavijaturu koristis?
|
Casio CTK-900
|
Da ne otvaram novu temu posto se ne razumijem nesto puno u to, al me zanima posto je takva zvucna kartica, kakav kabal ide na obe strane midi ?? zelio bih i ja to da isprobam...
dali ima neka jeftinija kartica na koju se moze spojiti klavjetura |
Sto se tice jeftinijih kartica,a koje su,ipak,kvalitetne i uz pomoc kojih se moze raditi i MIDI i AUDIO snimanje,preporucio bih M-Audio Audiophille 24/96.
Odlicna karta,kada je u pitanju odnos cena-kvalitet. Dobro snima Audio(naravno,za home-studio potrebe),podrzava VST tehnologiju,znaci VSTi mogu da se koriste bez problema,ima sopstveni MIDI interface(in-out) i moze da se poveze klavijatura direktno sa kartom,ne mora MIDI to USB kabl nego standardni MIDI kablovi(obicni). Kosta izmedju 100 i 120e. Mislim da je to jeftinija varijanta,a daje sasvim dobar kvalitet.To kazem iz iskustva jer imam M-Audio Audiophille 192 koja je nesto bolja i skuplja,ali je naslednik serije 24/96 i,u sustini,to je to. Pozdrav! |
Kupio si sasvim zadovoljavajucu zvucnu kartu koja ce ti sluziti sigurno dobro .Neznam samo zasto ti rade 4 kanala a drugi ne posto sa kontaktom nisam bas radio nesto .Ja za te stvari koristim Halion 2 ili jos bolje Emulator x koji je bas namenjen E-MU kartama .
|
fico
Imam Halion 2 VST za Cubase, ali mi se baš ne sviđa, a emulator x nemam i neznam što on nudi i kakve mogućnosti ima. Nisam napisao da kada ubacim neki drum set i pustim ritam ne čuje ništa, a kad stisnem neku tipku na kontaktovoj klavijaturi(u programu) čujem neki izobličeni zvuk bubnja na zvučnike klavijature. To isto mi se dogodi kod basa, gitare i svih instrumenata koji su na kanalima 4-16, a kada ubacim neki midi file onda neide na nijedan kanal. Da li mi se to događa zbog klavijature ili sam nešto krivo postavio? :confused: |
Trenutno vrijeme na Forumu 09:24 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org