YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ucitavanje waw formata u pa80 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4554)

mr_eko 09.05.2008 00:11

Ucitavanje waw formata u pa80

pozdrav ljudi......imam harmoniku odlicnu semlovanu ali u waw formatu....pa kako to da sredim a da mi bude kao onaj kmp fajl.......

gogspa80 09.05.2008 00:15

A prvo moras da sredis to u nekom programu kosto je awawe studio, i onda da spremis da bude u tom kmp formatu da bi sve bilo kako treba... ako hoces daj meni i napravit cu i okacim ovdje... pozdrav

mr_eko 09.05.2008 00:17

druze znas sta je problem...nije to waw format...vec u mene kartica nece da primi kmp fajl.a ostale hoce...pa imali ikakav nacin da ucitam preko load semmple ali su fajlovi u ksc formatu,,,,,

gogspa80 09.05.2008 00:21

Citat:

Originalno postovano od mr_eko (Post 36576)
druze znas sta je problem...nije to waw format...vec u mene kartica nece da primi kmp fajl.a ostale hoce...pa imali ikakav nacin da ucitam preko load semmple ali su fajlovi u ksc formatu,,,,,

ovako kad ucitas kfs mozes samo jedan sempl ucitati, i tako jedan po jedan a klavjetura sama rasporedi preko cijele tastature da radi, al to bi ispalo lose, jedino ucitati svaki kfs sto imas od te harmonike i onda uzeti neki drum kit i u njemu sredjivati sve to posebno posto u semplu vjerovatno je svaka tipka semplovana..
a nije mi jasno kako ti nece ucitati kmp?? znas kako to sve treba?

mr_eko 09.05.2008 00:24

Citat:

Originalno postovano od gogspa80 (Post 36577)
ovako kad ucitas kfs mozes samo jedan sempl ucitati, i tako jedan po jedan a klavjetura sama rasporedi preko cijele tastature da radi, al to bi ispalo lose, jedino ucitati svaki kfs sto imas od te harmonike i onda uzeti neki drum kit i u njemu sredjivati sve to posebno posto u semplu vjerovatno je svaka tipka semplovana..
a nije mi jasno kako ti nece ucitati kmp?? znas kako to sve treba?

znam druze...kmp je najbolje...ali u mene kartica prima kmp do 8mb..i onda nece pise CARD NOT PRESENT..a onda mi je rekao jedan prijatelj da je i u njega tako bilo i da je jedino moga iskoristit 16mb na nacin da ucitava ksf fajlove...

gogspa80 09.05.2008 00:27

Aha, a ne znam, kod mene je od osam megabajta i radi normalno, da to mozda nije do operativnog sistema, mozda bi sa novijim sistemom normalno primalo i na karticu od 16...
a ako nije do sistema onda trebas ucitati svaki kfs iz foldera od te harmonike, i odaberes bubanj i u njemu mozes onda na svaku tipku odabrati zeljeni sempl, ima dosta posla dok sve sredis, al ako hoces okacim ti ja bubanj spreman za to, samo trebas odabrati na svakoj tipki broj sempla i ako neki treba transponujes ga za pola tona ili ton, ovisi kako je radjen sempl...

mr_eko 09.05.2008 13:06

Citat:

Originalno postovano od gogspa80 (Post 36580)
Aha, a ne znam, kod mene je od osam megabajta i radi normalno, da to mozda nije do operativnog sistema, mozda bi sa novijim sistemom normalno primalo i na karticu od 16...
a ako nije do sistema onda trebas ucitati svaki kfs iz foldera od te harmonike, i odaberes bubanj i u njemu mozes onda na svaku tipku odabrati zeljeni sempl, ima dosta posla dok sve sredis, al ako hoces okacim ti ja bubanj spreman za to, samo trebas odabrati na svakoj tipki broj sempla i ako neki treba transponujes ga za pola tona ili ton, ovisi kako je radjen sempl...

pa druze gubi li se kvalitet tako....pošalji mi..taj set bubnja da stavljam semplove....na e-mail

gogspa80 09.05.2008 17:20

poslao sam ti pa javi jel ti stiglo, i jesil napravio. pozdrav

mr_eko 09.05.2008 18:19

aaaa

Citat:

Originalno postovano od gogspa80 (Post 36651)
poslao sam ti pa javi jel ti stiglo, i jesil napravio. pozdrav

ma uredu je....ko će se sekat sa ovim....probat cu prodat ovu karticu i kupit novu...

Trenutno vrijeme na Forumu 04:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org