YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Mala pomoc oko Pa50... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4540)

MusicAngel 07.05.2008 21:17

Mala pomoc oko Pa50...

Pozdrav svima kolege!
Ja sam doskorasnji "rolandovac", ali sam skoro kupio Pa50, i posto su, naravno Korg i Roland dva sveta razlicita, imam malo problema:

1. Kako da podesim Velocity za neku odredjenu boju, i da li to moram da sacuvam u "program" modu, na performansu ili nesto trece?
2. Da li mogu da namestim efekte za ulazni kanal, npr. mikrofon?
3. Da li je moguce podesavati same, fabricke boje: npr. stelovati attack time, realise, cutoff, i sl.?

Molim za pomoc, inache ako sta treba oko sviranja, harmonije, pevanja i slicnog, tu sam - Poz.

zsimonovic 07.05.2008 22:37

pa-50

Moras dinamiku da podesis u programu za boju koju koristis,memorises i to je to.Danas sam postavio prevod za pa-80.To ti skoro sve vazi i za pa-50 posto su slicne klavijature.Pozzz

MusicAngel 07.05.2008 23:25

Ok. Hvala, mada sam vec gledao prevod od Pa80 sto daje SkyMusic, i nisam se bas snasao... Pokusacu ponovo, pa ako zapne moracu opet da vas zapitkujem :) Poz.

BasariStudios 08.05.2008 02:22

Ides na GLOBAL i onda na MENU u GENERAL nacices tamo VELOTICTY pa ces na taj
broj motati od 1-9 i odaberi sta ti se svidja.

MusicAngel 08.05.2008 02:28

E ljudi, nisam uspeo ovo da namestim po uputstvu... Po njemu, vocal settings se nalaze na 18. strani Global menija, a ja u Global meniju imam svega 11 strana!!! I uopste, malo toga od uputstva Pa80 odgovara za Pa50... Ako moze neko ko ima Pa50 da pogleda kod sebe kako kod njega to funkcionise, pa da mi da neko konkretno uputstvo....
A i za velocity u program meniju nemam nikakva podesavanja za to, ili ne mogu da nadjem... Molim Vas pomagajte!!!
Hvala unapred!!! Poz.

MusicAngel 08.05.2008 03:12

Da nema mozda ovo veze sa efektima za ulazni kanal:

Konektujte vaš mikrofon,gitaru,ili neki drugi muzički instrument u INPUTS na pozadini instrumenta.
Beleška:
Kada je vocal/guitar bord instaliran,ulazak audio signala je automatski poslat na bordov efekt procesor.

Da li je moguce da ja nemam instaliran taj vocal/guitar bord i kako da instaliram to?
poz.

<o:p></o:p>

BasariStudios 08.05.2008 03:15

Pitanje broj 3 sa efektima to i ulaz odma zaboravi da ne duzimo, to nemas na PA50.
Broj 1 sam ti odgovorio vec kako treba, broj2 je DA, mozes u PROGRAM MODE.
Al tu mozes MNOGOOOOOOOO vise no sto si na ROLAND mogao, nemozes ni sanjati
to na ROLANDu sta ovde mozes sa bojama.

MusicAngel 08.05.2008 03:39

Ok fala. Da se barem ne nadam ovome za input, a za ovo drugo cu valjda provaliti...
Hvala puno u svakom slucaju! Poz.

svirko 08.05.2008 09:32

Prijatelju,
oprosti, ja sam ti se spremao to sinoć detaljno pogledat i da ti javim, al jednostavno sam zaboravio ( hebiga,godine čine svoje ).Danas ću ti to pogledat pa ću ti se javit.

Pozdrav,

Svirko

MusicAngel 10.05.2008 03:35

Vazi Svirko, ako nesto moze ti mi javi!! I puno hvala unapred!
Poz.

Trenutno vrijeme na Forumu 13:33

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org