YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Dodatna oprema (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=45)
-   -   volumen pedala (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4141)

mr_eko 03.04.2008 11:47

volumen pedala

nasao sam volumen pedalu za 25 eur.......pa me interesuje kako da namjestim na korga pa80....znaci da sluzi za desnu stranu....

GALA 03.04.2008 12:49

Buraz razdvoji ljevu desnu stranu..Tj. da ti solo ide samo na jedan kanal to uradi na Panorami... Barem je to tako na vecini sintova... I desnu stranu vuci na Volumen pedalu..
Pozdrav

mr_eko 03.04.2008 14:06

Citat:

Originalno postovano od GALA (Post 31891)
Buraz razdvoji ljevu desnu stranu..Tj. da ti solo ide samo na jedan kanal to uradi na Panorami... Barem je to tako na vecini sintova... I desnu stranu vuci na Volumen pedalu..
Pozdrav

aha ok......hvala...usput onaj set sto si postavio odlican je.....

milanceshow 03.04.2008 14:19

Jel hoces mozda da je koristis kao EXPRESSION pedalu?

mr_eko 03.04.2008 14:39

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 31912)
Jel hoces mozda da je koristis kao EXPRESSION pedalu?

pa neznam rekli su mi da je kopcam na assign.ped-ulaz na korgu a da namjestim u globalu..

milanceshow 03.04.2008 14:51

Ako hoces Volume pedalu da koristis kao Expression onda ces morati da je prepravljas.
Ako ces kao Volume pedalu da je koristis onda delis klavijaturu na L i R.Na L stavis ARANZER a na R solo.
Iz L izlaza ide diraktno u miksetu.
Iz R izlaza ide u Volume pedalu,pa iz nje ide u miksetu.

A ako zelis kao EXPRESSION pedalu da je koristis onda treba prepravka da se uradi na samoj pedali.
Zbog toga sam te pitao kako zelis da je koristis.

mr_eko 16.04.2008 18:37

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 31922)
Ako hoces Volume pedalu da koristis kao Expression onda ces morati da je prepravljas.
Ako ces kao Volume pedalu da je koristis onda delis klavijaturu na L i R.Na L stavis ARANZER a na R solo.
Iz L izlaza ide diraktno u miksetu.
Iz R izlaza ide u Volume pedalu,pa iz nje ide u miksetu.

A ako zelis kao EXPRESSION pedalu da je koristis onda treba prepravka da se uradi na samoj pedali.
Zbog toga sam te pitao kako zelis da je koristis.

kako mislis da je prepravljam..upravo sam uze volumen pedalu PROEL GF12......pa me interesuje kako cu je koristit za kontol volumena lijeve ruke.....

milanceshow 16.04.2008 19:41

Postoje 2 vrste pedala za jacinu zvuka.
1---VOLUME pedala
2---EXPRESSION

Volume pedala se koristi ovako : klavijatura ( OUT) >>kabl>> (IN)volume pedala (OUT) >>kabl>>mikseta

EXPRESSION pedala koristi se : PEDALA >>kabl>>(assign)klavijatura (OUT) >>kabl>> mikseta

Kod volume pedale, jacina na klavijaturi ostaje ista,a ti njom smanjujes signal koji kolazi do miksete.
Kod EXPRESSION pedale ti direktno smanjujes jacinu (volume) u samoj klavijaturi.

Ja sam mislio da si kupio VOLUME pedalu pa si zeleo da je koristis kao EXPRESSION!
Onda bi ti pomogo oko prepravke u EXPRESSION pedalu.Tada bi mogao da je koristis kao VOLUME a i kao EXPRESSION.

Trenutno vrijeme na Forumu 13:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org