![]() |
Legendarni aranzeri i solo klavijature!
Evo jedne teme da napisemo koje su to starije klavijature koje su zasluzile da se nazovu "legendom"!
Napisiti slobodno sta mislite...Ne mora to biti samo yamaha,korg ili roland,mogu i drugi proizvodjaci! Evo ga po mome koje su to klavijature! Od aranzera su: -Korg i30 -Roland G-1000 -Yamaha PSR-9000 pro Od workstationa su: -Korg T3 i Trinity V3 -Roland XP80 i Fantom S -Yamaha EX7 -Kurzweil K2661 Recite i vi svoje misljenje! |
Sto se tice nas dole to je sve...KRAJ...vise i nema...sad okolo prica je drugacija.
|
Kuki,
pa ti si izgleda mlad momak.;) A gde su tu Rolandi E-70,E-86, Gem WX2, pa Technics-i iz tog doba( vec sam i zaboravio oznake ). Pa dalje, Korg M1 - ako se ne varam,prva klavijatura nazvana "Workstation". Roland D-70 Roland U-20. Yamaha DX-7 I sigurno ima tu jos dosta,i onih "Egzoticnih", koje bas nisam nesto pratio ali o kojima sam tada kao klinac samo mastao. Secam se nekih : Emax, Fair-light... Preterah ga,ovo nisu ni aranzri ni "solo klavijature". Pozdrav |
Citat:
|
Citat:
Mada Yamaha DX7 bi' mogla tu da upadne...ona mi je nekako promakla!;) |
Ovo mu dodje kao "sukob generacija".Meni licno lezi starija generacija ,ali na mladjima svet ostaje.
Zato : Napred KUKI. Pozdrav!!! PS! Bez sukoba na ovu temu |
...
Za Dx7 se mora naci mesta medju legendama ;)
|
Pa naravno, Dx7 je valjda najprodavanija yamahina klavijatura kod nas :) ja kad sam vidjeo klavijaturista iz Allegro benda nosi Triton studio, i Dx7 gore,bas mi je bila simpaticna ta kombinacija :)
|
Ne znam ako spomenom i dx11, znam da ima nekih koji ce odma skociti i reci to je stari kris, i reci sto se vracate na te prevazidjene instrumente, ali uzmite u obzir da svaki korg le ili tr ima bar 10 boja sa dx 11.
|
Davno sam o tome pisao i napisao roman :lol:
Vidi ovo, samo treba nadopunit s novim "kiflama" tipa M3, Audya, novi Fantom i sl. http://www.yu-midi.com/forum/showthr...=7292#post7292 |
Trenutno vrijeme na Forumu 14:38 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org