YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pitanje KORG PA800 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2926)

Ahmoxl 25.11.2007 11:13

Pitanje KORG PA800

Zdravo postovane kolege! Imam namjeru da sebi kupim Korga Pa800 dakle moje pitanje: Dali ta klavijatura isto omogucava kao sto Pa80, pro 1x itd.? Sviram samo narodnjak dakle me i interesuje jer se mogu sve boje semplovati sa Triton Le na Pa800 i jel ta klavijtura za nas melos pravi izbor sto se tice zvuka ritma? Molim vas za vase misljenja.... hvala

BasariStudios 25.11.2007 18:44

Da, momentalno za te pare koje kosta to jeste i najbolji aranzer koji postoji na trzistu.
Od Tritone mozes sve na njemu al ne obratno. Dace ti sve sto ti zajedno PA80 i PA1X
daju i plus jos mnogo vise toga. Ima negde na forumu i demo snimke mislim.

sevce 26.11.2007 11:15

Korg pa800

Zdravo .....

i mene interesuje pa800 ali jelmoze neko nesto o portamentu da kaze jel moze ko yamaha ili casio da se sredi.
Posto ja imam pa80 ali portamento ko sto svi vi znate je sra..e a i zbog semplere ima vise mesto nego u moju 16mb kartu
ja sam imao mogucnost da probam pa800 ali u radnju sa fabricke zvukove nije mi se bas svidjelo.
Ko ima iskustvo s tim bilo koj komentar nema veze pa da cujem sta ima DA bi ili NE se resio za dalje..
Pozdrav

Ahmoxl 27.11.2007 19:07

Neznam ljudi ali ja ga planiram uzeti pocetkom godine 08 i mislim kad se ta masina sredi po zelji, ima da ubija za narodnjak.....

igorcina065 27.11.2007 19:39

Ja sam se kolebao prije nego sto sam je uzeo...Sada sa 100% sigurnosti kazem da je klavijatura za te pare odlicna.Dakle moja je preporuka da je uzmete.Nemam sada vremena da pisem o njenim karakteristikama,ali to je vec ispisano na ovom forumu od A do Z,samo malo potrazite.Znaci ko je voljan da zagrije malo stolicu,da sredi klavijaturu onako kako on misli da treba i kako hoce-bice zadovoljan.Moj je dakle savjet-Kupite!

No.1 27.11.2007 19:59

Citat:

Originalno postovano od sevce (Post 21074)
Zdravo .....

i mene interesuje pa800 ali jelmoze neko nesto o portamentu da kaze jel moze ko yamaha ili casio da se sredi.
Posto ja imam pa80 ali portamento ko sto svi vi znate je sra..e a i zbog semplere ima vise mesto nego u moju 16mb kartu
ja sam imao mogucnost da probam pa800 ali u radnju sa fabricke zvukove nije mi se bas svidjelo.
Ko ima iskustvo s tim bilo koj komentar nema veze pa da cujem sta ima DA bi ili NE se resio za dalje..
Pozdrav

Ma ovde imas i fingred portamento to nema na pa80, nije kao na casio ali ako ga dobro doteras mozes da dobijes ono sto volis...eto u svastari sam stavio damo moje pa800 pogledaj kako vlece portamento.

MrNobody 28.11.2007 22:40

Ahmoxl jarane nemam ti sta drugo rec nego uzimaj tu stvar;) svi koji su ga do sada uzeli nisu se pokajali a i ja isto spadam u tu vecinu raje! Neces se vjeruj pokajat kosto je reko Nedim sve sto imas u Pa80 i Pa1x imas u Pa800 i vise!
Bit ces odusevljen.
Pozdrav!!!

Ahmoxl 29.11.2007 18:16

Hvala na odgovoru MrNobody puno znaci kad cujes takve komentare od ljudi koji ga imaju, jer ipak 2300euro je dosta para ali vjeruj necu zaliti ni centa palniram u februaru da uzimam! Za sad sviram yamahu ali nemoze se to uporediti.... pozzz svima

dalabu 29.11.2007 19:20

u februaru ga nece biti svi ce se rasprodati hahahaha.pozdrav za PUZOT iz tetova.A MrNobody je sredio pa800 tako da mu sada ni Lee ne treba.hehehe.Ili se varam.Pozdrav za sve posjetioce ovog predivnog sajta.

Korgminator 29.11.2007 19:25

@sevce
Portamento nije kao na Casio ili Yamaha jer ovo je Korg :). PA800 ima potpuno isti portamento kao i Triton serija.

PA800 vrijedi svake banke. Do sada, za ovaj novac PA800 je najkompletniji aranzer, u jedno i FULL synth-esizer. PA800 je kao da si kupio Tyros 1 (sto se ritam sekcije tice) i Triton Extreme (sto se solo boja tice). Ne postoje te rijeci da se opise koliko je dobar, stabilan OS, i kompletan ovaj aranzer. Traziti manu u PA800 je kao da trazis dlaku u jajetu.

Meni sada samo trebaju prave Terce za ovaj aranzer, al valjda ce biti i to.

Trenutno vrijeme na Forumu 23:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org