YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   9000pro i prijelaz midija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28645)

Arter 16.07.2015 00:02

9000pro i prijelaz midija

Poz, nemojte me sad napast hhhh
Ali zanima me dal mogu na 9000pro ikako napraviti da mi kad prelazim sa matrice na matricu da lipo odradi prijelaz, nesto kao sto se na pa3x sa sliderom namjesti te isto tako da mi matrica svira u nekom stilu koji odaberem npr rumba, znaci da mogu saltati midije iz pisme u pismu a da svira uz sty koji odaberem? Kao da ide na dva kanala. Ne treba mi to za sviranje na matrice, nego klavijaturu vise i ne koristim sad sam samo na harmonici, a to mi dobro dođe kad vježbam, da složim nekakvu listu te uz nju mogu svirati harmoniku, a ne da prva završi pa tek onda pocme druga. Vidio sam lika koji svira na pa3x, mislim ne svira, već samo pusta matrice ali ostaju mu i istom stilu i imaju lipo i prijelaze ili kad jedna završi sty ostane i onda krene druga. Nadam se da ste razumio...
😀

tyros2 16.07.2015 16:37

Nesto nerazumijem dobro.

Psr9000 nemoze matrice.Da li ovde govorimo o MIDI fajlovima?

pozdrav

Arter 16.07.2015 17:17

Ma da o MIDI-ima. Ja to zovem matrica, kad netko svira na midi-e to mi je kao i matrica :)

tyros2 17.07.2015 10:42

Nisam bas siguran.Jedino da imas neki multi pad u tom fazonu pa da saltas izmedju MIDI fajlova.
Druga opcija je specijalno napravljeni fajlovi za te stvari.
Na psr9000 ritam I MIDI nemogu zajedno da sviraju.

Nisam siguran da to sto objasnjavas moze i Korg,osim ako nisu napravljene specijalne matrice ili midi fajlovi.

Dobro bi bilo ukoliko postoji negdje snimak da to cujemo.

pozdrav

Arter 17.07.2015 17:15

Zahvaljujem na odgovoru.
Uglavnom stajo sam pored gospodina koji "svira", i znaci on odabire pisme , MIDI-e, te prije svakog seta pozove i ritam, i onda na onome faderu ispod ekrana pali sa dugmetom jednu pa drugu pismu, ali kada završi jedna pisma i on ne upali drugu, i dalje svira ritam, te kada pusti novu pismu ostaje u tom istom ritmu.... znaci na taj isti ritam svira tipa 5-6 midi-a. Sjecam se dok sam imao psr710, da sam mogao dok svira midi pustiti neki sty i on bi ga kao ukomponirao sa midiem, naravno to nije bas zvucalo harmonijski ispravno, ali uglavnom mogao sam ubaciti svoj ritam i šaltati akorde.

Poz,
Božo

tyros2 17.07.2015 18:43

Nisam znao da Korg PAX3 moze da svira midi i ritam u istom momentu.

Da,svi Yamahini aranzeri novije generacije (pocev od psr1000-2000) ,ukljucujuci i Tyrose mogu da sviraju MIDI i RITAM u istom tenutku .Tyrosi cak mogu i Matricu zajedno sa ovih dvoje.

Ali PSR-9000 nazalost ne.

dmmacak 17.07.2015 19:32

Ne moze pa3x da svira midi i ritam u isto vreme, bar ja nisam nikako uspeo.

Arter 18.07.2015 14:54

@dmmacak

upravo sam sinoć razgovarao sa tim covikom, i potvrdio mi je da uz midi može ubaciti vlastiti stil... te da preko seqvencera radi mixeve u istom stilu, tako da pali i gasi gotovi midi i prebaci na novi midi

dmmacak 18.07.2015 15:55

Ne znam kako je uspeo. Kada prebacis u Song play ne moze se pustiti ritam. Doduse ja imam Korga tek mesec dana mozda stvarno ima nacin.

tyros2 18.07.2015 16:35

Citat:

Originalno postovano od Arter (Post 281632)
@dmmacak

upravo sam sinoć razgovarao sa tim covikom, i potvrdio mi je da uz midi može ubaciti vlastiti stil... te da preko seqvencera radi mixeve u istom stilu, tako da pali i gasi gotovi midi i prebaci na novi midi

Jedini nacin na koji vjerovatno radi je taj da u jedan sequencer usnimi ritam i njega uvjek drzi u tom sequenceru dok preko drugog salta Midi fajlove.Trenutno imam pored T5 i PA900,donekle se razumijem u Korgove masine,,, pa stoga pretpostavljam da je ovo jedino logicno rjesenje.

Trenutno vrijeme na Forumu 11:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org