![]() |
Pa 600 i jacina desne strane klavijature
Pozdrav kolegama,i molim savjete i iskuatva onih koji rade na ovim klavijaturama.Kako je najbolje rijesiti problem volumena desne ruke,posto ovaj slajder koji su napravili to adekvatno ne rjesava kao u nekih predhodnih serija.Sjedim danima da iznivelisem boje,semplove,komponente ritmova,ali kada dodjem na svirku opet nije to-to.Koje su vase preporuke i iskustva?
|
Samo Volumen pedala, drugog resenja nazalost nema... posto je pa600 zakinut za slajdere
|
Tacnije expression pedala.
|
balance potenciometar prilikom nivelisanja leve i desne ruke uvek brži blago u levo ... ka slovu ,,B" ( Balance). Kada sve iznivelišeš na takvoj postavci, ukoliko ti je potrebna jača desna ruka, potenciometar ,,balance" okreneš prem sredini ( u desno) ukoliko želiš da smanjiš, okreni u levo. i to je to.
Ukoliko si već na neki način iznivelisao a da ti je ,,Balance na sredini" da bi vratio balance ka slovu B ( ostavljaš mogućnost pojačavanja) idi u general postavke i smanji generalno Drum Bass i Acc sa 127 na 95 ili 100... Time si smanjio generalno levu ruku a desna je ostala ista ( balace pomeraš na slovo B ... 10 sati). Nije komplikovano samo sam izdetaljisao.... |
Kao sto rekose najbolje ti je expression pedala. Dok sam imao pa600, lijevi potenciometar je bio za jacinu cijele klavijature, desni za style sekciju a expression pedala za desnu ruku...
|
Hvala svima,koju expresion pedalu preporucujete?
|
Najsigurnije je da uzmes Korgovu. ..
|
Hvala na savjetima,potrazicu expresion pedalu.
|
pedala
ja koristim neku Bespeco pedalu na PA2x, platio je 49KM, radi perfektno.
Mada su mi gospoda u Artistu htjeli uvaliti KORG koja je 250KM, kao da ove Bespeco pedale neće da očita, a ja kupih pa sta bude, i radi :) |
Hvala vrlo korisna informacija,pozz
|
Trenutno vrijeme na Forumu 04:29 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org