YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Load wave-fil (Korg Triton le) (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2813)

maximu 12.11.2007 01:13

Load wave-fil (Korg Triton le)

Cao svima!
Imam jedno pitanje uvezi sa wave-filovima koje hocu da ubacim u korg le. Kad ubacim sempel koji je wave-filu nemogu posle da ga nadjem u syntu i da sviram sa njim ili da ga preslusam.Dali neko zna kako da na najlaksi nacin nadjem mesto na kome se nalazi wave-fil? Dali zavisi od imena?
Unapred zahvalan!

nele1 12.11.2007 01:19

Moras Da Ga Stavis

NEGDE NA NEKU DIRKU SA Awave Studio I DAGA NAPRAVIS U KMP

I ONDA JE SVE LAKO

ODES U MENU
ZATIM BEJZIK I PROMENIS UMESTO ROM RAM I POSLE SAVE I KRAJ

igorcina065 12.11.2007 01:26

To ne mozes uraditi na samoj klavijaturi,koliko se ja sjecam...treba ti neki program ili klavijtrura u kojoj ces da uradis KMP za sve to.Nisam bash siguran,pitaj Nedima...E da,ako ti treba SW...tu smo.

maximu 12.11.2007 01:37

Nerazumem bas najbolje. Jer mislis da u programu Awave Studio to uradim pa da onda ubacim u kmp formatu ili? Ja ubacim wave-fil u korga on ga procita ali neznam gde je posle na kom mestu to me interesuje?

nele1 12.11.2007 01:38

Cika Nedim

Nevoli Le I Tr
Zato I Nevoli Da Prica O Njima

igorcina065 12.11.2007 01:47

Citat:

Originalno postovano od maximu (Post 19974)
Nerazumem bas najbolje. Jer mislis da u programu Awave Studio to uradim pa da onda ubacim u kmp formatu ili? Ja ubacim wave-fil u korga on ga procita ali neznam gde je posle na kom mestu to me interesuje?

Imao sam ja TR-a(to je isto) i isti problem i nikad nisam skontao tu stvar koja tebe zanima,ali sam siguran da sa samom klavijaturom ne moze...Valjda ce ti neko ko zna objasniti sta i kako.Pozdrav.

BasariStudios 12.11.2007 02:01

Ako imas LE sa Sampling opcijom mozes to uraditi a ako nemas onda nemoze.
Te Wave files koje imas moraces u AWAVE STUDIO otvoriti i tamo od njih KMP
napraviti (procedura koja ne znam jer radim sve na same sintove).
TR i LE ne podrzavaju SAMPLING i zato ne moze na njih, kao sto sam rekao moze
se u AWAVE ili u neki TRITON to uraditi i onda u LE loadirati kao KMP.
Kako se to na AWAVE radi moze neko da ti objasni.

maximu 12.11.2007 02:10

A ok! Mogoce da je to tacno posto le nema sempler, ali kako ga onda ucitava i kaze da je ucitan a ne da ne podrzava taj format to meni nije jasno. Jer ja sam uzeo jedan obicni wave fil i pokuso da ubacim i nije islo pa sam onda konvertirao i ponovo ubacio i onda je islo cak sam uspeo da taj wave fil sparam u ksf fomat.
Znaci imam ga i KSF formatu moze li se nesto uraditi?

tesla 12.11.2007 02:14

evo ovako otvoris AWAVE onda ides na FILE pa OPEN FILE zatim izaberes koji fajl hoces da otvoris e onda ces u desnom polju da dobijes wave forms a sa leve strane imas neku plavo zutu zvezdicu e na nju kliknes desnim misem i izaberes PROPERTIES i onda na drugu stranu INSTRUMENTS pa izaberes sa desne strane +ADD NEW i ides OK sada si ispod zvezde dobio new instrument mozes da mu promenis ime i zatim opet desnim klikom ides na taj new instument i save ...... i onda izaberes koji format zelis
UH
to bi trebalo da je to u kratkim crtama

daisa 12.11.2007 02:38

ako se nesnadjes posalji mi pa cu ti to iskonvertirati ,sam triton le to nemoze kako je vec receno a i znam posto imam le...

Trenutno vrijeme na Forumu 06:40

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org