![]() |
Load wave-fil (Korg Triton le)
Cao svima!
Imam jedno pitanje uvezi sa wave-filovima koje hocu da ubacim u korg le. Kad ubacim sempel koji je wave-filu nemogu posle da ga nadjem u syntu i da sviram sa njim ili da ga preslusam.Dali neko zna kako da na najlaksi nacin nadjem mesto na kome se nalazi wave-fil? Dali zavisi od imena? Unapred zahvalan! |
Moras Da Ga Stavis
NEGDE NA NEKU DIRKU SA Awave Studio I DAGA NAPRAVIS U KMP
I ONDA JE SVE LAKO ODES U MENU ZATIM BEJZIK I PROMENIS UMESTO ROM RAM I POSLE SAVE I KRAJ |
To ne mozes uraditi na samoj klavijaturi,koliko se ja sjecam...treba ti neki program ili klavijtrura u kojoj ces da uradis KMP za sve to.Nisam bash siguran,pitaj Nedima...E da,ako ti treba SW...tu smo.
|
Nerazumem bas najbolje. Jer mislis da u programu Awave Studio to uradim pa da onda ubacim u kmp formatu ili? Ja ubacim wave-fil u korga on ga procita ali neznam gde je posle na kom mestu to me interesuje?
|
Cika Nedim
Nevoli Le I Tr
Zato I Nevoli Da Prica O Njima |
Citat:
|
Ako imas LE sa Sampling opcijom mozes to uraditi a ako nemas onda nemoze.
Te Wave files koje imas moraces u AWAVE STUDIO otvoriti i tamo od njih KMP napraviti (procedura koja ne znam jer radim sve na same sintove). TR i LE ne podrzavaju SAMPLING i zato ne moze na njih, kao sto sam rekao moze se u AWAVE ili u neki TRITON to uraditi i onda u LE loadirati kao KMP. Kako se to na AWAVE radi moze neko da ti objasni. |
A ok! Mogoce da je to tacno posto le nema sempler, ali kako ga onda ucitava i kaze da je ucitan a ne da ne podrzava taj format to meni nije jasno. Jer ja sam uzeo jedan obicni wave fil i pokuso da ubacim i nije islo pa sam onda konvertirao i ponovo ubacio i onda je islo cak sam uspeo da taj wave fil sparam u ksf fomat.
Znaci imam ga i KSF formatu moze li se nesto uraditi? |
evo ovako otvoris AWAVE onda ides na FILE pa OPEN FILE zatim izaberes koji fajl hoces da otvoris e onda ces u desnom polju da dobijes wave forms a sa leve strane imas neku plavo zutu zvezdicu e na nju kliknes desnim misem i izaberes PROPERTIES i onda na drugu stranu INSTRUMENTS pa izaberes sa desne strane +ADD NEW i ides OK sada si ispod zvezde dobio new instrument mozes da mu promenis ime i zatim opet desnim klikom ides na taj new instument i save ...... i onda izaberes koji format zelis
UH to bi trebalo da je to u kratkim crtama |
ako se nesnadjes posalji mi pa cu ti to iskonvertirati ,sam triton le to nemoze kako je vec receno a i znam posto imam le...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 06:40 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org