YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ritmovi (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ritmovi u MIDI formatu (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28070)

peladin1977 08.03.2015 00:32

ritmovi u MIDI formatu

Ako neko ritmove (dvojka ,rumba, etc) u MIDI format posto mogu da koristim klaviaturu samo preko komp (VanBasco) hvala puno bi mi znacilo

nesaband 08.03.2015 00:35

Ja vas nista nisam razumeo.Postavite pitanje malo preciznije pa da probamo da pomognemo.

peladin1977 11.03.2015 05:21

Dr Neso

radi se o tome da klaviatura nema memoriju, nego pustam midi files preko komp i midi in out kablova koji su spojeni s klaviaturom, posto program koji koristim cita samo midi files nemogu da koristim druge formate fajlova. Nadam se da je malo jasnije , takoder imam dosta stvari na USB ali su u drugim formatim a nemogu da nadem neki converter da probam da prebacim u midi, i jedna ili druga opcija bi mi pomogle

Hvala

zdamjan 11.03.2015 08:38

Pozdrav!
Jednostavno zamjeniš klavijaturu za nešto ipak malo možda novije a opet me preskupo i rješiš se svih tih kablova.
Pa sad barem ima setova-materijala u izobilju!!

nesaband 11.03.2015 11:50

Citat:

Originalno postovano od peladin1977 (Post 278406)
Dr Neso

radi se o tome da klaviatura nema memoriju, nego pustam midi files preko komp i midi in out kablova koji su spojeni s klaviaturom, posto program koji koristim cita samo midi files nemogu da koristim druge formate fajlova. Nadam se da je malo jasnije , takoder imam dosta stvari na USB ali su u drugim formatim a nemogu da nadem neki converter da probam da prebacim u midi, i jedna ili druga opcija bi mi pomogle

Hvala

Nema na cemu.

Mislim da na taj nacin nece moci da se svira.Style(ritam)u midi formatu ti nece pomoci.Tebi bi trebalo onda za svaku pesmu neko da ti odsvira samo ritam i snimi u midi formatu a to ne verujem da iko radi.Zao mi je ali tesko da ces to moci da izvedes.Nadam se da sam te ovog puta dobro razumeo sta ti je potrebno.

dmmacak 11.03.2015 12:06

Najbolje da nam kaze koji program koristi za pustanje ritmova sa kompa, da bi znali kako da mu pomognemo.

casper 11.03.2015 12:38

Kaže da koristi VanBasco, ali za MIDI.

Ako sam dobro razumio, njemu treba program koji bi reproducirao ritmove raznih formata na tvom računalu.
Možeš se poigrati s software koji su free poput "Simplifield Style Player" ili probati neke za plaćanje kojih ima mnogo. Googlaj "1ManBand", "Live-Styler", "vArranger2".

dmmacak 11.03.2015 15:07

Nisam pazljivo citao... ali na VanBasco pustati ritmove nema smisla. Jedino za vezbanje...

peladin1977 12.03.2015 06:10

Hvala svima na odgovoru izgleda da ću ipak morati
Uzeti nešto bolje , šta mislite za Korg pa600
Pozdrav

dexter 12.03.2015 15:47

midi

Ritmovi u MIDI formatu su ok, ako imas bass, ritam gitaru, solo itd..., jer u principu ti bi samo pustao bubanj, a ostalo bi morao da sviras. Ako idemo logikom... A drugo sa ONE MAN BAND mozes preko midija da sviras uzivo, preko tog sinta koji sada imas, tj da ti bude kontroler za ONE MAN BAND.

Trenutno vrijeme na Forumu 18:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org