![]() |
Roland E-96 Floopy disk
Pozdrav ljudi!
Novi sam ovdje pa nemojte zamjerit ako sam nesto krivo napravio! Imam roland e96 i kada ubacim disketu u njega nekad ju hoce ocitat nekad ne Po par puta moram palit i gasit klavijaturu jedno 15 min dok ne uhvati disketu a nekad odma iz prve U cemu bi mogao biti problem i kako bi se najjednostavnije moglo sloziti to? ;) |
Može biti problematična disketa koju koristiš, a možda je do disketne jedinice, tj, uređaja koji je u klavijaturi. Za početak pokušaj s nekom drugom disketom ili s više njih. Diskete su osjetljive i ako nisu pravilno korištene ili skladištene (recimo da stoje blizu magneta) često otkazuju.
Ako disketna jedinica uzrokoje probleme, ista se može pokušati popraviti ali mislim da je jednostavnije ugraditi novu. |
Problem je možda u disketi.A možda je do flopija u klavijaturi.
:D Послато са NOKIA 3210 |
Fata je Fata, al dvaput je dvaput. :D
|
Presnimi disketu na komp, pa je onda formatiraj disketu u klavijaturi. Zatim vrati sadržaj iz kompa na disketu pa probaj. Ako ovo ne uspe promeni disketu, uzmi novu, ali je takođe predhodno formatiraj u klavijaturi pa je tek tada napuni sa fajlovima.
Ovi flopiji retko otkazuju, 99% su problemi sa disketama. |
Vjerovatno od disketa, probaj više njih, u krajnoj liniji možda ti je otkazal čitač odnosno disketna jedinica. Imam ja troje Roland disketnih jedinica od G 1000, g 800 i E 68, ako ti zatreba, a ako nećeš moći tamo kupiti!
pozz. |
Evo pokušao sam sve navedeno
Kupio sam kutiju disketa ali opet isto nekad uhvati nekad ne :( |
Otisao ti je flopi drajv. Ja sam to menjso ba e86 davno.
Ne moze, koliko se secam, obicni drajv iz kompijutera jer dimenzije i konektori nisu valja bili isti... |
Da cuo sam da ne ide klasicni floppy unutra
Da stavim usb emulator Ima tko kakvih iskustava s njim ? |
Ja imam u Roland G 1000 i G 800 unutra flopi emulator, nije baš jednostavno dok se ne navikneš jer moraš jednu po jednu disketu kompjuterskim programom da otvaraš jednu po jednu. i kada ideš dalje opet programom, a u kljavi imaš na tom uređaju brojeve pa vrtiš dalje i dalje jednu po jednu.
A ako odlučiš da staviš flopiy uređaj imam ja više toga od Rolanda i ako ti zatreba onda javi. pozz. |
Trenutno vrijeme na Forumu 15:07 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org