YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Pomoc oko par stvari (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27670)

GosnSilver 05.11.2014 21:55

Pomoc oko par stvari

Zdravo forumasi. Dosao je red da kupim svoje prvo ozvucenje :)
Gledao sam,i mislio, da uzmem ovaj Behringer XENYX X1222FX mikser,i aktivne kutije Behringer EUROLIVE B512DSP.
Zanima me kako bi to radilo,znam da je Behringer na losem glasu,ali mozda je neko imao iskustva sa istim?
Inace ako neko ima predlog u istom cenovnom rangu za novo,neka kaze :)
Hvala unapred,i molim pomoc,jer sam bot sto se tice ozvucenja skroz :)
Unapred zahvalan! Pozdrav! :)

mirandess 05.11.2014 22:15

Pozz kolega jel to novo ili polovno u pitanju? I daj reci svoj budzet koji si mislio izdvojiti za razglas, mozda se moze neka bolja kombinacija napravit!

GosnSilver 05.11.2014 22:28

Kolega,ovo je novo,a cena negde oko 700-800 eura (tako mi i izlazi ovo mikseta oko 250 i kutije po 320) :D

dexter 06.11.2014 08:29

beg

Pozdrav, sto se tiče Behringera, ovi noviji modeli kutija nisu loši uopšte.
Pogotovo serija pasivnih B PRO. Mada i ova nova aktiva je jako dobra.
E jedino mixete nisu baš nesto, kad bi mogao neku yamahicu da uzmeš, ili Alen&Heat neku mixetu, sad nisu preskupe.

mirandess 06.11.2014 13:48

Ovako, za 250eur mozes kupiti polovnu a dobro ocuvanu Allen Heath Zed 10FX miksetu koju ja osobno koristim i moram reci za te pare ne moze bolje! Efekti nisu nesto ali u odnosu na behringera i ostale ž serije je odlican i iskoristiv. o potenciometrima necu ni da pricam, to se ne moze usporedit sa behringerom...

Gldam malo po ovim sajtovima poput pik.ba i tako to, mackie srm450 550-600eur polovne!
Zasto govorim polovno, bolje uzeti polovno (naravno ocuvano, da nije nista otvarano, motano i slicno) nego novo koje poslje neces nikako moc prodat u ovom slucaju (behringera) a mozda ces ga i moc prodat ali za duplo jeftiniju cijenu i puno ces izgubiti... a ovaj sistem Allen Heath Zed 10FX i Mackie Srm450 su ti tu negdje oko 800E, i moci ces ga uvijek prodati (ok i da izgubis 50-100€ sta je to... nista) ali izdrzljivost, ton, i kvaliteta su za 10-ku za te pare!

Pa razmisli :)
L.P.

GosnSilver 06.11.2014 14:09

dexter ... Koju Yamahinu mikseticu na primer? :)

mirandess ... Druze,ipak rekoh novo,jer polovno je polovno,odkud znas ko je sta radio sa tim? Ipak mi je nekako bolje novo,imas garanciju 2-3 godine,mirna ti je glava,dok ''izvadim'' za jace ozvucenje,pa cak ovo ostavim i za kucnu upotrebu,pored drugog ozvucenja. Da li sa ovim ne moze da se odradi nikakva svirka,do koliko bi moglo ljudi da se radi sa ovim? :D Neka svirkica od 100-120 ljudi?

Veliko hvala :) Pozdrav

dexter 07.11.2014 14:52

Yamaha

Koristim Yamahu EMX 5000, 2x500, dual efekat, Za mene odlična mixeta, i dosta muzičara će se složiti samnom. Polovna se može naci za 400-500Eura.

Trenutno vrijeme na Forumu 21:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org