YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Akordi i partiture (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=73)
-   -   Šaban Šaulić - Ljubomoran sam (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=27373)

fanjuve28 01.08.2014 14:46

Šaban Šaulić - Ljubomoran sam

Pozz. Ako bi neko mogao da napiše akorde od ove pjesme. Hvala unaprijed.

Ljubomoran sam, ljubomoran sam
Na sve momke što te žele, na sve noći što nas dele,
mesec što se tebi smeje, na postelju što te greje
ljubomoran sam, ljubomoran sam

Ref.
Zato moje zlaaato, bićeš moja sva, od Boga nam daaato da te imam ja
Zato moje zlaaato, bićeš moja sva, od Boga nam daaato da te imam jaaaaa

Dell 01.08.2014 17:31

Mislim da je pjesma od Fahrudina Buljubasica Faksa, a da je tekst Saban napisao. Uglavnom nisam jos naisao na studijsku verziju. Evo ispisacu ti verziju kako ja mislim da ide.

Bbm-G------C---Bb---G-----C---
Ljubomoran sam, ljubomoran sam
Bbm------------Ebm--Bb----------D7---G7-----C---
Na sve momke što te žele, na sve noći što nas dele,
Bb-----------Ebm-Bb----------D7--G7-----C----
mesec što se tebi smeje, na postelju što te greje
Bbm-G-----C---Bbm--G----C---
ljubomoran sam, ljubomoran sam

Ref.
Bb--------Ebm----F----------Bb-----D7--------Gm-F7 Bbm--G----C
Zato moje zlaaato, bićeš moja sva, od Boga nam daaato da te imam ja
Zato moje zlaaato, bićeš moja sva, od Boga nam daaato da te imam jaaaaa

fanjuve28 01.08.2014 18:12

I ja sam naš'o da je pjesma od tog Faksa, čuj Faks :) , al' pošto je nijedan ni drugi nisu ubacili na album, tj. izdali studijsku verziju, želim da vjerujem da ovo pjeva Šaban :D
Hvala ti u svakom slučaju. Malo mi zeznuto na gitari ovo odsvirat, ima skakanja po akordima :) , al' za ovakvu pjesmu vrijedi se pomučit' malo.

Dell 01.08.2014 19:39

Moze se to i pojednostavnit, ali ovako je to otprilike da zvuci "masnije". Ako znas jos ciganske akorde na gitari, to ce tek da zvuci kako treba :)

gitar 02.08.2014 00:21

Citat:

Originalno postovano od fanjuve28 (Post 272206)
Malo mi zeznuto na gitari ovo odsvirat, ima skakanja po akordima :) , al' za ovakvu pjesmu vrijedi se pomučit' malo.

Nema tu skakanja po akordima... Ako znas da ih "slozis" svi su tu jedan do drugog, vrlo blizu ;)

fanjuve28 02.08.2014 01:41

Upravu si kralju moj, ja naučio Bmol svirat' na prvom pragu, a Dis mol na 6-om, pa sam zato rek'o moram skakat' :) al' evo sad nadjoh i varijaciju sa Bb i Bm na šestom pragu takodjer, zapravo je vrlo lahko :)

Btw., ovo je najbolji forum na svijetu, za našu muziku, ja inače prepisujem akorde pjesama u svesku, trenutno sam na trećoj, al' jedno 80% pjesama sam naš'o ovdje.
Ja gitara, brat harmonika, i sijelo može da počne :)

Pozz za sve vrijedne članove-profesionalce i još jednom hvala u ime svih koji su ili početnici, ili se još nisu toliko uštelili (kao ja npr.) da možemo sami, po sluhu skidat' ovako zeznute pjesme.

Niste svjesni koliko nam pomažete.

Trenutno vrijeme na Forumu 16:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org