![]() |
Korg Pa80 problem
Pozdrav!
Ukratko,razlio sam casu s kavom po tipkama.Mislim da je usla izmedju dvije tri tipke i one sad vise ne sviraju.Jel mogu nesto sam napravit il moram nosit u servis ? |
pa to je verovatno zapalo medju kontaktima gde su gumice,polako razvali donji poklopac i pamti ili slikaj kad skines poklopac,da bi znao kako je sve bilo,u principu nije tesko doci do gumica,ali ipak pazi.
|
Korg Pa80 problem
Skidao sam ja vec donji poklopac,al kad sam vidio sta je unutra nisam htio dalje dirat.Kolko sam vidio ja bih trebao skidat kompletno elektroniku sto je ispod tipki da bih dosao do tih gumica,ili sam u krivu ?To s kavom mi se desilo prije nekih mjesec dana,mislio sam da ce s vremenom tipke prosvirat ali nista.
|
da da moras sve da skidas al nije to problem kad jednom otvoris kasnije ti se osladi pa bi stalno nesto pravio :D salim se malo al nije tesko mozes kao sto kaze kolega da slikas gdje je sta bilo,al nije tesko imas jedno 4-5 kablova kojih moras da iskljucis i moras da skines hd i floppy da bi mogao da izvuces tipke...
|
Korg Pa80 problem
Dobro,moram onda probat to sam napravit pa sta bude.
Dodato: Evo uspio sam rastavit Korga.Izvuko sam tipke van i ovdje gdje je bila prolivena kava ostale su crne mrlje po gumicama i okolo.S cim da to ocistim ? |
Pa sa alkoholom :DDD
|
ma ako je vec tako da nisi siguran,bolje odnesi kod elektronicara,ionako to nije nikakav veliki kvar,nece puno kostati,bolje nego da nesto zeznes,pa posle kosta duplo.
|
Citat:
|
Korg Pa80 problem
Ocistio sam gumice i plocu okolo s mlakom vodom i dvije tipke su proradile medjutim dvije jos uvijek ne rade,probacu jos jednom pobrisat okolo gumica i plocu.
|
nemoj s mlakom vodom nego sa alkoholom.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:15 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org