YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Zvučnici (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Ostavljanje zvucnika napolju (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24514)

dmmacak 11.01.2013 10:17

Ostavljanje zvucnika napolju

Nisam nasao na netu odgovore pa reko da pitam vas. Verovatno nisam jedini koji ostavlja zvucnike u autu, preko noci. Znam da je za pojacala stetno, ali sta mislite da li niska ili visoka temperatura smeta zvucnicima.
Postovano sa mobilnog uređaja

VUNIMRAV 11.01.2013 11:40

Pa logicno bi bilo (valjda) da smeta,pogotovo zimi.Dodjes sa svirke,u autu +24 a ujutro se moze i zalediti unutra od kondezacije i korodirati ako je jako hladno.Osim toga ima valjda i nekih delova u kutiji koji mogu "povuci"vlagu,mozda i sama membrana.;)
Dodato:
P.S.I meni se desava iako imam garazu...ali...

gagan 11.01.2013 11:52

Hehehe Najbolje ih ostaviti napolju na kisi , da se malko ocelici membrana i ocvrsne namotaj hahaha ,,, Naravno salim se , Strogo izbegavati ostavljanje opreme nuzicke napolju , uvek ih unesite u garazu sobu ili slicno , da ne prodjete kao jedan lik sve mu riknulo

nesaband 11.01.2013 12:00

jos samo napisi gde ostavlja auto i uskoro nece imati nikakvih problema sa opremom.Ukrasce mu neko pa ce da se cese tamo gde ga ne svrbi.

Milan$ 11.01.2013 12:12

ja ostavljam uvek u autu,doduse u garazi,nikad ne iznosim ni klajvu ni ozvucenje..posteni mrzi me brate kad dodjem u 4,5 ujutru da ih iznosim,tako da sede tamo do sutra...kad uh unesem na toplo,ostavim ih pola sata da se prilagodemalo i tako..:D

aleksandar031 11.01.2013 12:49

Ako mozes spakovati u kola,pa u salu,pa ponovo uvece vratiti u kola,mozes ih i u kucu odneti na kraju. Da posle ne bi imao problema, VUNIMRAV je to lepo rekao ;)

Dell 11.01.2013 13:07

Da presviramo tri dana i da dodjemo kuci kad pijetli vec uveliko rucaju, uvijek istovarimo opremu, doduse lako je jer smo ja i gitarist, pa nije problem istovarit u garazu. Palo mi je na pamet sta mi je pricao jedan svecenik koji me je ucio svirat gitaru. Kaze kad su oni bili mladji da su imali komplet opremu od melodije menges, znaci i kutije i mikseta i pojacalo i sve. I sad kaze u sleperu nam oprema, preko noci kisa ko iz kabla, sutra sve mokro. Kaze istresemo vodu iz kutija i opreme ostale i osusimo i sve radi ko sat :D

dmmacak 11.01.2013 14:11

E Ko me tero da kupim i bas binove. Kad dodjem kuci posle svirke, a u zadnje vreme sviram uglavnom sam, pri tom mora se malo popiti da se nazdravi sa domacinom:-), nemam snage ni sebe da istovarim iz auta:-). Posto zivim na spratu a imam svoje dvoriste, zatvoreno, ostavim cesto napolju sve osim klavijature i mixete da ne bih vukao sve na sprat. Nadao sam se da ce neko reci da ne smeta:-). E sad cu, posle vasih postova, morati da teglim. Hvala i ziveli.
Postovano sa mobilnog uređaja

ella 85 12.01.2013 16:45

2 klav powermixer zvucne kutije bez mikrofoni i slicno sve bude redovno u autu vec godinama,i nikad nista nije crklo,svirke su pretezno po evropi vikendima,tako da slabo gdje imamo garazu,prespavamo pa sutra dalje

obradbb 20.01.2013 16:04

Jako je vazno i za instrumente i za ozvucenje da se prilikom nagle promene temperature ne ukljucuju odmah. Kao sto je rekao @Milan$ potrebni ih jeostaviti neko vreme neukljucene da se prilagode na novu temperaturu... To je slucaj sa svim tehnickim stvarima i osetljivom elektronikom... Posebno se odnosi na klavijauture jer u sebi imaju dosta osetljive elektronike pa je dovoljan i neki mali kondezat pa da se desi nesto lose...

Trenutno vrijeme na Forumu 08:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org