![]() |
Koristenje slusalica za vezbanje
Nisam video da je neko postavio pitanje ili temu oko koristejna slusalica i nisam siguran gdje bih je postavio,pa ako nije ovdje zamolio bih moderatore da je sklone ili postave na pravo mesto.
Ja naime cesto koristim slusalice dok vezbam na klavijaturi,a pitanje je: dali dugotrajna upotreba slusalica moze imati ikakve posledice na nas sluh,ili eventualno praviti bilo kakve druge probleme? |
i kod mene su svaki dan u usima,svima u kuci smeta klaviajtura i sviranje i moram slusalice da koristim jbg :D
|
I ja cesto koristim slusalice i mislim da vezbe sa slusalicama ne mogu da nastete na nas sluh nego sa njima ucimo da budemo jos vise precizniji oko svirenja, trilera i td. Mislim da je dobro da koristimo slusalice :D
|
Ja mislim da nije stetno ako se umereno pojaca. Negde sam procitao da je vrlo stetno, za sluh, ako je preglasno. A ne znam kako vi, ja kad pojacam slusalice ne mogu ni pola sata da izdrzim
Postovano sa mobilnog uređaja |
Pa sigurno da stete usima,a i za sluh ako se non stop slusa preglasno na slusalicama..Mene to ne zanima svakako sad imam 39 i do 50-te ako budem malo pogluv nema veze...mada uvijek je bolje cuti nego slabije cuti,p kako ko hoce...Pozz
|
Od 2002. zivim u centru Mostara i imao sam svoju sobu, sad kako se sestra prije 3 godine udala imam 2 sobe. Iz hodnika se prvo ulazi u moju staru sobu, a iz nje u ovu u kojoj sam sada, tako da imam tampon zonu i roditeljima ne smetam sve da odpanjim klavijaturu ili muziku koliko hocu, a sa susjedima nemam problema jer su ovi iznad kad su tek doselili kenjkali, ali kako i oni u zadnje vrijeme lupaju i brave buku jer imaju dijete pa se to odvija oko 5-6 ujutro, imamo kao neki "presutni dogovor" :) Tako da rijetko imam potrebu da koristim slusalice.
|
Slusalice
Pa ovako je bar kod mene. Zivim u 3 sobnom stanu sa zenom i bliznakinjama od godinu dana. Da nemam slusalice ( AKG K99), klavijature bih video samo na slici . Ovako, cim bebe odu na spavanje, nastupa mojih 5 minuta, koji traju do zore. E da, slusalice su poluotvorenog tipa, da mogu da priskocim ako se probude :-)
|
Ako su slusalice dovoljno kvalitetne i ako se naravno ne "odvrcu" puno ne moze imati bilo kakvih posledica po sluh, odnosno slusalice nece nastetiti nista vise od nekih zvucnika... Kako ni ja nemam neki poseban prostor za sviranje i klavijatura mi stoji u stanu, ja ustvari i najcesce sviram sa slusalicama... Doduse nekad znam da se zanese i odvrnem ih do kraja ali to srecom ne mogu ni da izdrzim bas dugo...
|
Ja koristim Presonusove slusalice,vezbam cesto na njih,daju dobar zvuk.I nemas posledice sto se tice sluha. Bas ako pojacas do kraja i sviras 6 sati.
|
I ja koristim slušalice kad vježbam kasno u noć ili kad "skidam" nove pjesme jer se tako bolje koncentriram... Što se tiće štetnosti slušalica, moje mišljenje je da sve dok je glasnoća u nekim razumnim granicama nema razloga za brigu...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 16:39 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org