![]() |
EV ili JBL
Molio bih iskusnije kolege za misljenje.
Vidio sam ove kutije http://www.jblpro.com/catalog/genera...x?FId=71&MId=3. Sta mislite o njima i uopste u poredjenju sa Ev Sx200 ili Sx300. Radi se o tome da imam poziv za svirku u jednom lokalu ali gazda bi da koristim njegove kutije (JBL sa linka).Plasim se da li to valja i kako ce da sve izadje. Ja imam Ev sx200 i Eminens kapa pro 15.Mikseta mi je EMX5000. Ma nesto ce se vec nastimati ali molim vas za misljenje,veoma mi je vazno. |
Misliš li na pasivnu ili aktivnu verziju? Aktivne su ok, a pasivne - zavisi kojim pojačalom ih pogoniš. Kutije su novije proizvodnje, i to će "da valja i da izađe", puno bolje od Sx200 ili Sx300. Ništa se ne sekiraj.
|
Meni se licno ne svidja JBL Eon serija,jer sam slusao sx 300 i eon 305,ev dosta cistije radi.Komponente u Eonu su dosta slabije nego u EV sx 300.
|
Hvala drugari na odgovorima.
Ja zaista nisam bio u prilici da cujem kako zvuce te JBL kutije.Mikser mi je Yamaha EMX5000 nego Hare nije primijetio u prvom postu. Vidim da vecina koristi Ev,FBT,Yamaha itd.Nista,ponijecu moje za svaki slucaj i ukoliko mi se ne dopadne sound na JBL insistiracu da stavim svoje. Jednostavno ne bih covjeku da zauzimam prostor stalcima jer to nije veliki lokal ali je dosta lijepo sredjen,opet sa duge strane ne zelim da sebi nabijam nervozu slusajuci neki "tanak" zvuk. Srdacan pozdrav svima i eto ako jos neko ima iskustva sa ovim kutijama neka kaze misljenje. |
Imao sam slicnu situaciju,radio sam zvuk u jednom lokalu koji je imao postojeci JBL sistem ( JBL eon 518 subovi dva komada,dve eon 305 i dve eon 515)
Mogu da ti kazem da sve te kutije rade zvucno solidno cak eon 515 odlicno ,ali taj 305 to je toliko slabo da ja nisam mogao da veujem,one su njima crkavale jedno 7,8 puta ,dok eon 515 jos uvek sljaka super.Toliko su puta crkavale 305 da ovi vise nece ni da ih popravljaju ,eno ih stoje ,vise ih i ne koristimo koliko su dobre ;) Tako da ,ocekuj solidan zvuk ,ali malu snagu i nemoj da te guja ujede da im forsiras te kutije ,lako gore ,da ne bude da posle ti kupujes rikone i placas popravke nisu ni malo jeftine ,a vrlo su sklone crkavanju. Pozdrav i javi kako si prosao ;) |
Neso mnogo ti hvala na savjetu.
Gledacu da izbjegnem koristenje tih kutija ako ikako budem mogao.Svakako da cu da javim kako je bilo. Srdacan pozdrav Dodato: Evo kao sto sam i obecao da cu javiti kako je bilo na svirci.Mogu da kazem da je sve proslo extra.Sto je najvaznije gosti,a Boga mi i gazda su prezadovoljni,ja takodje. E sad kada je rijec o kutijama za koje sam pitao (JBL EON 305) mogu da kazem da nisu lose ali bez mojih Ev to ne bi bilo to. Pozdrav svima |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:36 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org