![]() |
|
Mastan zvuk???
Posto mnogi od vas konstantno spominju "mastan zvuk" voleo bih da mi neko poblize objasni znacenje ovog zargona, ako moze?
Mislim, dali se dodaje jestivo ili masinsko ulje ili nesto trece?? :) |
mastan zvuk je mastan zvuk nemozes ga drugacije objasniti hehehe
to bi ti znacilo da stvar dobro zvuci da je bogata....kontra od tankog plitkog zvuka |
Ne stavis maslinovo vec suncokretovo ulje i jos rastopis maslaca u tavi, stavis zvuk, odvojis ono masno i prelijes i to ti je uglavnom to :)
Mas(t)an ton je kompleksan pojam i mjerodavan za takav ton koji je u teoriji dobar i bogat nije ni dobar svirac ili muzicar. Koliko sam puta cuo odlicne muzicare koji imaju los ili rastiman zvuk svog instrumenta. Onda zaboravi onu teoriju "O ukusima se ne raspravlja" jer nas admin ima jako dobar dodatak na to a to je "...rekose ljudi bez ukusa", jer pravilno slusanje, kao i razlikovanje loseg sounda od dobrog je vjestina koja se stjece od najranijeg doba i kroz dobro upucivanje, pocevsi od muzicke skole, mada se i tamo svasta krivo moze naucit od losih pedagoga. Znaci, na tebi je da naucis pravilno percipirat zvuk i onda ces znat sta je masan zvuk i na kojoj se temperaturi dobija ;) |
"Mastan zvuk" je zargon koji moze da se okarakterise kao "dobro podesene srednje frekvencije u pesmi ili matrici".Znaci cela "punoca""masnoca" se nalazi u taj frekventni opseg.Ako to nije kako treba podeseno mozes da stavis 20 instrumenta i to opet da zvuci suplje.....
|
evp mislim da je rocco dao najbolji odgovor...mozes da gruvas basove do sutra i niske frekfencije,dzaba,bez dobro nastimovanih sredjnjih frekfencija,nema tzv "masnog zvuka"...
|
Mene isto tako zanima kako se to "vuku boje sa kompa u klavijaturu".
Mislim da je to poenta početnog pitanja, ili grešim? |
Vax,moram jbg....=))=))=))=))
|
Citat:
|
Mastan zvuk ?!
Mastan zvuk je termin koji se koristi kad ti kolega ima bolje uradjen set a tebi je krivo sto je to tako, pa od inata mu kazes da nista ne valja jer mu zvuk nije mastan! A sto se tice ovoga za vucenje boje sa kompa ... - Pa valjda povezes sa midi kablom i cekas da struja povuce boje u klavijaturu ;) |
ne vidim sta je smesno,posto se ovde u svakom drugom postu po razlicitim temama spominje "pun", "mastan", "sirok", i sl zvuk aranzera, pa je covek lepo i pitao kad ga vec svi spominju,daj objasnite mi sta mu dodje "mastan zvuk" ? u sustnini drug, taj "mastan zvuk" ces da dodbijes lepo izbalansiranim ritmom,odgovorajacuim odnosom jacine instrumenata,i balansiranjem tih famoznih frekfencija,bez preterivanja niskih,koje ako su previse izrazene,ubiju sve ostalo u ritmu,i bez preterivanja visokih da ne bi sve prstalo...sad sve to uskladiti - sta da ti kazem,najbolje imati jedan studijski monitor i preko njega nivelisati ritmove,ovo o cemu sam ti govorio gore,o odnosima instrumenata i o frekfencijama,malo strucne literature,i vremenom ces doci do nekog,za tebe, i tvoje usi prihvatljivog "masnog zvuka",ako se to uopste moze tako nazvati..ili lepo odes u neki tebi lokalni muzicki studio,pitas da im budes segrt,nosis kafe i kolacice, i polako pokupis malo znanja,i to je to :D...dalje nema,ili eksperimentisi sa zvukom,pa ces da ubodes vec nesto sto ti odgovara...zamoljvam kolegu traznita da sa njegove tacke gledista okarakterise termin "mastan zvuk",mada takav izraz u muzickoj terminologiji ne postoji,ali je omiljen medju muzikantima,kako vidim,on je sinonim za "dobar set",ocigledno, sto rece Ace...pozz
|
Trenutno vrijeme na Forumu 23:36 |
|
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org