![]() |
Cubase 5.1+midi fajl problem
Pozdrav forumasi!
Naime,cubase mi se poceo u zadnje vrijeme cudno ponasat. Kada ubacim midi fajl u njega,te neki kanal iz midija zamjenim KONTAKTOM ili BATTERY-em,on se sam pojacava ili smanji. Ja podesim volumen u sempleru ali cim prvi put stisnem stop u cubase,on se vrati na svoj volumen.. Neki kazu da je do midi volumena,neznam..ali zelim to iskljucit da bude kao prije,samo neznam kako! Pomagajte,imam puno posla a cubase zafrkava.. |
To je CC7 (Channel Volume). Probaj da podesis Midi filter na CC7. Nemam Cubase trenutno instaliran pa ne mogu tacno da ti kazem sta i gde. Javice se vec neko ko ga ima.
|
kada uvedes kontakt u cubase i neki instrument u njega idi na instrument options pa contrloller i odcekiraj accept standard controllers for volume and pan, to bi trebalo pomoci koliko se sjecam, pozdrav
|
da..to je kljuc svega..hvala care do neba..jos cu probat skontat kako dau cubase to iskljucim pa da nemoram tu ici..ali ovo je vec extra..hvala punoo..,)
|
Cek, cek, polako momak. To funkcionise sigurno ama onda ni tvoje, kasnije zadate, midi kontrole (CC#07 i CC#10 a i ostale ako ih budes filtrirao) ni Kontakt ni Battery nece slusati, a te kontrole ce ti sigurno zatrebati. Jedini ispravan nacin je da otvoris jednu po jednu traku Editorom i uklonis visak tih kontrola.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 13:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org