![]() |
Koji patos koristite u ritmu ???
Sviram korga pa800 pa me interesuje koji patos najcesce koristite u ritmovima da li samo jedan za sve a koji u bojama mislim na strings da nedodje do neke zabune pozz ;)
|
Koristim synt laminat hahahaha , mala sala , pa najbolje je neki sint strings , a neki put i horove treba koristiti sve zavisi koji je ritam u pitanhu
|
pogledaj koji se stringsi koriste u fabrickim ritmovima pa onda koristi iste.mislim da je to najbolje resenje.
|
Koji patos koristite u ritmu ???
odlican bez prepravke je i3 strings ima ga na pa 50 sigurno a verovatno bar nesto slicno ima i na pa 800
|
Sta god koristio treba da bude "necujno" inace ode citav aranzman ritma u q... Narocito "opasan" je ovdje strings koji zbog svog sirokog frekventnog opsega, ako je prejak jednostavno podavi i dobos i hihat i ciniele a i ritam gitaru. Ritam gubi na probojnosti a instrumenti u njemu postaju nedefinisani. Drzi se pravila da ga pojacavas od nule do nivoa kada ga prvi put jasno cujes, u tom momentu je vec previse, smanji level za malo i... to je to.
|
Ne bi da se hvalim ,ali moram ;)
Tvoje mišljenje da kad se taj strings čuje i sam poštujem . Tako sam to s vremenom shvatio i tako to upotrebljavam. Drago mi je da i ti to potvrđuješ . Pitanje . Koliko je i dali je uopće potreban taj pad, kada radiš pjesme .u studiju mislim . Uz dobar zvuk bubnja i bas gitare dali je potreban i dali ga koristiš . Možda se ne može reći generalno ,ali eto ... |
Licno ne preferiram te padove u studijskim projektima a ako musterija bas insistira i prinudjen sam da ga upotrijebim, onda je to obavezno neki vrlo "mutni" stereo synth pad koji se u sustini i ne cuje vec ima samo ulogu boljeg definisanja harmonije.
|
ja koristim i3 strings,puno zvuci po meni najbolji je.
|
Pozdravljam ovo sto je Tranzit rekao.........bez ikakvih podloga-tepiha
|
Citat:
Svakako da aranzman bolje zvuci i nekako je "puniji" sa ovakvom vrstom pad-a ili podloge. Mozda se ovdje moze i razgovarati o ukusima,mada ja nesto bas i ne vidim mjesta za to,iz razloga,koji je vec gore napisan. Napraviti jedan aranzman za neku pjesmu u ritmu "ballad" ili tako nesto laganije a u zabavno-pop maniru,po meni iziskuje koristenje pad-a. U nekim drugim aranzmanima mozda i ne treba,ali je ipak pozeljan,iz razloga koji je naveden u gore citiranom tekstu. Nemojte izbacivati klavijaturistu i iz studija,majka mu stara.;) Dovoljno je sto su ih izbacili iz bendova. Ovo je samo moje licno misljenje,a vezano za ovu temu. |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:07 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org