![]() |
ne radi dirka
na harmoniku mi neradi najgornja dirka C .. Sta trebam da uradim da bi je popravijo sam ako mogu??
Dodato: znaci radi mi povremeno , ponekad radi ponekad neradi... |
Moras otvorit harmoniku pronaci taj glas koji neradi pa ga malo ispuhat i očistit suhom gazom ili sta vec imas.možda je samo zaprasen.medjutim može da bude i drugi kvar da se recimo odlepio vosak ne skroz jer ti ces jos uvek da vidis taj vosak samo da se on rasusio pa pusta zrak i zna zezat da kakva glasilka nece da svira.moze i da napukne ili cak skroz da pukne glasilka pa i onda ne svira ali to verovatno kod tebe nije jer si reko da nekad radi a nekad ne.da ponovno prevoskas najlakse ti je da uzmes lemilicu onu sto koriste radio mehanicari pa kad se zagreje polako povučes po vosku da prione za sifon samo pažljivvo ako zamažes glasilku voskom tesko ćes je ocisti isto moras pazit na listice jer ako dođe temperatura blizu njga krivi se.ako nemas lemilicu zagrej tanak ekser ili nesto slicno imas dosta opcija da to popravis i nije tesko samo moras bar malo bit tehnični tip
|
Dao si kratke i nepotpune informacije o svom problemu, prvo koja je harmonika koliko registara, na kom registru radi a na kom ne radi taj glas, ako nekad radi , a nekad ne ,nisi rekao jeli to samo na nekom odredjenom registru, posto imas nekoliko fasena na harmonici ,u zavisnosti koja je harmonika ,ima li kabinu ili nema,budi malo konkretniji i sigurno ce neko moci da ti da i konkretnu ideju u vezi tvog problema.Poz.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:02 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org