![]() |
Roland G800 Potenciometar problem
Dobro jutro svima...
Roland G800 mi je u fenomenalnom stanju ali imam mali problemcic... Potenciometar za jacinu zvuka "Master Volume" radi ali kad ga stavin na nekih 10% samo na tom mestu se odjednom cuje 100% zvuka...sta moze da bude isprepada me uvek =)) xexe |
zamenis potenciometar,nema tu popravke i resis problem.
nekada je to kostalo u servisu oko 20 eura. |
Pa verovatno ti je ušla prašina i sad zeza...Uzmi kontakt sprej suvi i malo špricni u njega, ali pre toga ugasi klavijaturu i sačekaj nekoliko minuta da se osuši pa probaj onda kako ce da reaguje...Mozes i dok ne uzmes sprej da ustima probaš da izduvaš to mesto gde je potenciometar...Ako ne daje rezultate, onda sprej definitivno...Cuo sam da je neko radio i sa WD40, ali ne znam kolilo je to sigurno...Probaj neku od prve dve metode što sam ti rekao...Verovatno je sitnica neka...Pozdrav :)
Postovano sa mobilnog uređaja |
Za potenciometre se koristi samo tzv "Tunning" sprej(ne sadrzi masne komponente) i to se upotrebljava kada potenciometar krcka.Linearni potenciometri, kao u tvom slucaju, "podivljaju" kada dodje do proboja u njima
i tu ne pomazu ciscenja nego se menjaju.Pozdrav |
Citat:
|
Upravo tako kako kaze kolega @nesaband.Moze opet da krcka, ali je mnogo gore to drugo kad se desi.Dodje do proboja velike snage na zvucnik i on otkaze, pa je
onda trosak mnogo veci od zamene potenciometra. Servis i zamena potenciometra je resenje.Pozdrav |
Pa u redu onda...Neka menja covek ceo potenciometar...Ja samo prenosim da se i meni desilo slicno i samo sam ga izduvao malo jace i bilo je kao novo...Rekao sam da moze da proba...Ako ne uspe, naravno da ce da menja...Pozdrav :)
Postovano sa mobilnog uređaja |
Sto kaze Nesa zamenis potenciometar i gotovo. Nije to neka velika para i barem ne mislis hoce li u sred svirke ponovo da otkaze.
|
Hvala :D
Znaci prvo duvanje onda menjanje oke :D Gde bi mogao da promenim ima li neki servis? |
imas ovde servise pa vidi http://www.yu-midi.org/forum/showthr...ght=prodavnice
ili ako si spretan sam otvori klavijaturu izvadi plocu na kojoj je potenciometar i odnesi kod nekog elektronicara ali prvo nadji odgovarajuci novi potenciometar... |
Trenutno vrijeme na Forumu 18:10 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org