![]() |
Pitanje u vezi Korga pa3x
Pozdrav ekipi, nedavno sam kupio korg pa3x i sad me zanimalo koliko Ram memorije ima i koliki disc ima. Pošto mi u trgovini nisu znali točno reći odlučio sam sam pogledati u kućište i vidio sam da nema nikakvi hard neko samo neki mini usb i pored njega neke baterije, a u drugom malom otvoru vidim da je uštekana ram kartica.
Sad mene zanima ; 1. koliko je velika ta ram kartica, na koji način se to može provjeriti 2. čemu služi baterija u drugom otvoru 3. Da li ovaj usb (PICO mini) glumi hard disc i kolike je veličine ? Može li se staviti drugi, veći usb, hoće li raditi ? I može li se stvarno staviti hard umjesto svega toga ? Hvala unaprijed ! |
ram memorija se proverava u record modu
|
1.99% da ti je ram ploca sa 128MB memorije
2.Taj usb stick ne bih znao reci koliko ima prostora, ali provjeri tako sto ces staviti u racunar i onda pogledaj koja je velicina. Mislim da je Standard 4 GB memory USB. A tacno je to da taj USB stick moze mijenjati hard disk, jer klavijatura s usb-a ucitava podatke. I moze bilo koji usb u klavijaturu. Koji je pa3x u pitanju 76 ili 61? |
61 je moj korg
|
korg18
korg pa3x 61 key,nema u sebi HD to jest hard drive,vec imas USB,jedina je mana sto nema HD tako mocna klava,a vise oktave pa3x to imaju cak i displej na motoric,neznam kakva je smisao,a memorija se lako pregleda ides na sound,pa record,pa kad se otvori pise ti dole u uglu samplin info i pise koliko imas memorije, kod nas u radji su naknadno ubacivani HD u pa3x jer musterije su trazile,eto toliko pozdrav i sretno.
|
1)Memorija je standarna 128 MB Ram /komprimirano 256MB moze se zameni za 256MBkomprimiramo 512MB
2) piko mini usb je u 61 versiji umesto harddiska on je kod mene 1,8GB u Pa3x muzikantu za nemacko trziste je vec ugradjen harddisk u inernationalnon (crni) mora se kupi ekstra harddisk Kit i harddisk 3)Baterije sluze za memoriju ona drzi memoriju pod strujom kad gasis klaviature(Power) da nebi morao uvek da puni semplove kad palis klaviaturu oda ide brze da bise napunila baterija mora da bude upaljena klaviatura ili u Stadbay dok trepereci zeleno ili crvena lapica tek kad netreperi vise nego svetli onda je puna. ako hoces da vidis u kom stanju je baterija ides na GLOBAL-General Controls-Clock&Battery |
Dali neko je menjao taj USB u 61 varijanti PAA3x i gde se nalazi tacno, dali se vidi kad otvoris poklopac.
|
Vidi,se ,otvori slobodno poklopac odozdo,neki su cak nabavili mounting kit pa su stavljali SSD
http://www.divshare.com/img/display/18490552-cd9 |
Ja sam kod mene promenio taj USB stik....ubacio sam 16gb i dobio oko 13gb pošto klavijatura za svoje neke stvari oduzme oko 2gb....samo prilikom menjanja treba uraditi backup celog sistema jer je prilikom zamene USB-a potrebno ponovo učitati sistem.....
Pozz :) |
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 02:33 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org