YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg PA 50 mala nepaznja velika steta (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22023)

nicic 08.03.2012 21:01

Korg PA 50 mala nepaznja velika steta

Sredjivao sam jedan intro u stylu .Kada sam zavrsio ,hteo sam da te promene sacuvam tako sto bih to snimio.Prateci uputstvo simim promenu.Iskljucim klavijaturu i onda pocinju moje muke.Na njoj nista ni stilova ni programa ni perform.cak ne svetli ni jedna dioda jednostavno mrtva.Posto nisam sacuvao postavke a prema uputstvu od pocetka ,formatiram sd card, ucitam sistem, pa onda one resurse ali opet nista.pokusam ponovo pa opet nista.I vec me hvata pomalo muka. Da li sam zaj.... klav.nacisto i da li postoji nacin da je vratim u predjasnje stanje.Zato se i obracam za pomoc.Unapred hvala8->.

Dell 09.03.2012 03:43

Ako ti ne rade diode, onda je moguce da nisi isao na mode style play, to mi prvo na pamet pada.

tranzit 09.03.2012 04:00

Cek malo, vidi li se uopste bilo sta na displayu ?

Vex 09.03.2012 04:27

Ja bi rekao da se pogodilo bas tada da se desio hardverski kvar...neverovatno mi je da moze da se tako nesto desi od klasicnog rukovanja klavijaturom...

Sent from TT

tranzit 09.03.2012 05:08

Ama i meni to smrdi bas na to ako se bas nista ne desava po ukljucivanju i poslije instaliranja sistema i resursa... mada ne bih da kolegu bas isprepadam ali cini se, nece biti druge nego u servis i... ne cackati nista sam. Vrlo vjerovatno da je sasvim banalni kvar (neki hladni lem ili nestabilan kontakt) ali ako nemas nimalo iskustva sa tehnikom pa sam da provjeris, ne ostaje nista drugo no u servis. Ukoliko se usudjujes da probas sam, otvori instrument i provjeri kao prvo da li svi stekeri na maticnoj ploci stoje kako valja, provjeri i spoj sa displayom. Inace... majstor ti ne gine.

nicic 09.03.2012 17:51

Korg PA 50 mala nepaznja velika steta

Najpre hvala za neke komentare.Sinoc sam pokusao i uspeo da instaliram O.S.Kada sam hteo da ucitam Resurse i da vratim fabricka podesavanja,instrument nije hteo da prihvati sadrzaj resursa ,tako da je sada stanje sledece,svetli samo dioda kod displej hold ostalo je sve mrtvo a na displeju pise KORG PA 50 sd.Napominjem da sam Resurse skinuo sa zvanicnog sajta.Ponovo zahvaljujem svim kolegama koji obrate paznju na moj problem.

koja 09.03.2012 18:20

Slazem se sa kolegama,cini mi se da tu nije do sistema,vec da je neki hardverski problem.Meni se isto to upravo desilo na Rolandu.Pokusavao sam na razne nacine da je osposobim,ali bez uspeha.Na kraju sam je odneo kod majstora i rekao je da je otisla maticna ploca(ili neki deo na njoj,ne secam se),sto nemora da znaci da je i kod tebe isti kvar.Sacekaj mozda ce neko resiti tvoj problem,mada sam 70% siguran da je otislo nesto.Najbolje je da odneses klav u neki servis i oni ce resiti tvoj problem.Pozdrav i nadam se da ces brzo resiti taj problem.

nicic 09.03.2012 22:50

Problem je resen! Stvar je bila u softveru koji je na neki nacin "pobrljaveo" posle moje zajebancije :) Neka ovo uputstvo posluzi i ostalima jer sam prekopao mnogo foruma da bih dosao do resenja a i video sam nemali broj ljudi koji su imali isti ovakav problem.
Naime, stvar je u tome da treba obrisati celu SSD memoriju, ne samo reinstalirati novi OS. Znaci, prvo snimiti novi OS na SD karti i ubaciti karticu u klavijaturu dok je ugasena. Nakon ukljucivanja klavijature, pojavica se poruka sa pitanjem da li da se ucita OS sa kartice sa ponudjenim YES i NO. Umesto YES ili NO pritisnite dugme FADE IN/OUT. To ce obrisati kompletnu SSD memoriju i ucitati OS automatski sa SD kartice. Nakon toga, ucitajte sound resources koje takedje mozete skinuti sa KORG sajta i to je to. Memorija klavijature je cista kao prvog dana. Nadam se da ce nokome ovo koristiti, Pozdrav Dragan.

Trenutno vrijeme na Forumu 22:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org