YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Pc problem (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21870)

josipv 22.02.2012 21:47

Pc problem

Kada. Upalim komp.pojavi mi se crni ekran i ocitava daa su spojeni drive*ovi,mis tipkovnica i nesto usb ok,i nakon 15 sek.se ugasi,i tako svaki put dok ga upalim,sta da radim?
Postovano sa mobilnog uređaja

casper 22.02.2012 22:12

Može bit svašta ....
Jel se javlja kakav beep zvuk?
Ako imaš što prikljčeno na USB port, isključi.
Pokušaj tipkati f8 možda uspiješ u safe mod ući.

Ovako na prvu mi smrdi da je napajanje otišlo ali to je kao da nagađam kakvo će vrijeme biti na današnji dan iduće godine :D

momo 22.02.2012 22:19

S ovo malo mog znanja ja se ne bih složio...
Da je napajanje ne bi se upalilo ništa ni na sekund ili ne bi radilo ono što nema struje.
Treba pregledati Bios pošto koliko razumem to se pali...
Da li prepoznaje hard disk i ostalo što ima spojeno...
I F8 je mudro ako da safe mode..
ne znam koji je win,ali otpoji sve osim diska miša i tastature...
Ja sam svojevremeno koristio hyrens 911 cd...nije loša stvar ima i mini xp i mini linux pa možeš dić osnovno da vidiš dal je išt au životu

casper 22.02.2012 22:29

Da, malo znanja, dobro si rekao. Moraš znati da vrlo rijetko napajanje potpuno otkaže poslušnost. Mnogo ćešće se događa da prije "umiranja" daje nestabilan napon, a kad se računalo pokuša boot-ati komponente povuku struju i nakon toga dolazi do restartanja.

U BIOS ima smisla ući samo ako se zna što dalje. Sudeći po josipv, sumnjam da će mu to biti od pomoći i osim resetiranja nema što niti učiniti.

Slažem se, može biti neispravan hard ili podaci sistema koji su na njemu pa se ovo događa.
Ali kao što rekoh, može biti svašta...

josipv 22.02.2012 22:35

Probao sam odpojiti sve sto je spojeno na usb,u bio nemogu uci jer nista ne funkcionira,i cuje se bip kad upali.i da na kraju svega toga pise da ce se racunalo ugasiti nakon 15 sek.

ЂолеПФК 22.02.2012 22:46

Ako sam dobro razumeo kad ukljucis komp tece cela procedura i na kraju kad prikaze desktop nakon 15 sekundi se gasi?

josipv 22.02.2012 22:51

Ne uopce ne prikazuje desktop,kad ga upalim krene kao da je u biosu pocme izlistavat nesto i onda na kraju svega tog pise da ce se ugasit za 15 sekundi,i kaze mi zena da se jucer sam ugasio.

casper 22.02.2012 22:54

Otvori kantu i pogledaj (malo potisni) kablove na matičnoj, hardu. Provjeri i RAM da li dobro stoji u utoru. Ovisno o tome koliko imaš pločica RAM-a, ostavi samo jednu (ostale izvadi) pa pokušaj.
Poslušaj koliko se i kakvih (dužina) beep čuje i reci koja je matična ploča u pitanju.

Sve sam sigurniji da je napajanje u pitanju.

josipv 22.02.2012 23:01

Sutra cu probat nemam zivaca vise,hvala javim se dok probam ovo.
Dodato:
Probao sam sve kablove i ram sam izvadio ali opet isto,kad upalim cuju se dva kratka bipa! Pokusat cu stavim drugo napajanje od drugog kompa!

momo 22.02.2012 23:35

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 207558)
Da, malo znanja, dobro si rekao. Moraš znati da vrlo rijetko napajanje potpuno otkaže poslušnost. Mnogo ćešće se događa da prije "umiranja" daje nestabilan napon, a kad se računalo pokuša boot-ati komponente povuku struju i nakon toga dolazi do restartanja.

U BIOS ima smisla ući samo ako se zna što dalje. Sudeći po josipv, sumnjam da će mu to biti od pomoći i osim resetiranja nema što niti učiniti.

Slažem se, može biti neispravan hard ili podaci sistema koji su na njemu pa se ovo događa.
Ali kao što rekoh, može biti svašta...

kolega kad već učim zanima me kako sad on da zna da napajanje daje nestabilan napon bez kupovine testera za napajanja i adekvatnog tehničkog znanja...

Trenutno vrijeme na Forumu 01:01

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org