YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Upute za kontakt4 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21520)

mariobjmario 29.01.2012 15:22

Upute za kontakt4

Kupio sam kontakt4,
pa me zanima ima li tko upute za korištenje?
Nemam zvuk, ne znam spojiti sa klavijaturom. Roland g 600. Imam usb midi kabel.

tranzit 29.01.2012 15:28

A sto ne kupi Kontakt 5 kad si vec kupovao ? Pitanje ti je totalno nedefinisano jer nista nisi napisao o sistemu i hardveru na kojem je instaliran taj Kontakt, pa o audio karti, pa o tome za sta hoces da koristis taj Kontakt (live, studio)...

mariobjmario 29.01.2012 15:35

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 204400)
A sto ne kupi Kontakt 5 kad si vec kupovao ? Pitanje ti je totalno nedefinisano jer nista nisi napisao o sistemu i hardveru na kojem je instaliran taj Kontakt, pa o audio karti, pa o tome za sta hoces da koristis taj Kontakt (live, studio)...

A gle, ja sam ti amater u sviranju i za mene je i ovo ok. Dao sam 200 kn pa nije strašno.
Ja sam sve instalirao, kako mi je rekao čovjek, 3 programa, program za zvučnu karticu, ali dalje ne znam. :confused:

tranzit 29.01.2012 16:53

Opet mi nista ne rece, kakav je kompjuter, koja je zvucna karta, za sta hoces da koristis Kontakt... i skini update sa Native Instruments stranice na Kontakt 5. Valjace ti i to dobro.

virtualni 03.02.2012 06:54

da ne otvaram novu temu o kontaktu

ovako zanima me da li kontakt 4 ili 5 moze da se poveze sa klavijaturom i da se na klavijaturi menjaju boje kao sto moze sa v semplerom
Hvala unapred

tranzit 03.02.2012 08:27

Sto moze jedan V-Sampler, to je za Kontakt samo djecija igra.

virtualni 03.02.2012 10:40

sve ja to znam samo me zanima da li moze da se podesi da na sintu menjam boje u njemu i ako mozete da mi kazete kako gos.Tranzit
Hvala unapred

tranzit 03.02.2012 10:50

Moze, podigni Kontakt napravi novi Bank, u njemu ces imati 128 slobodnih mjesta gdje ces poredjati sound programe koji ti trebaju i kako ti trebaju a ako hoces da ih pozivas sa tvoje klavijature onda bi bilo dobro da ih redjas po GM standardu (predpostavljam da ti je i klavijatura po tom standardu) tako da ce odabrani program odgovarati imenom i rodom instrumenata priblizno onom koji si odabrao na klavijaturi. Za ovaj novi Bank ces odrediti midi kanal koji odgovara Transmit midi kanalu koji je podesen na tvojoj klavijaturi.

virtualni 03.02.2012 11:09

hvala puno danas cu probati a ako mi nesto ne ide vi ste tu cika tranzit

tranzit 03.02.2012 11:23

Ovo vec prelazi u naviku, sunce mu zezeno. Jedan me zove dedom, ti cikom... plasim se samo kad ce da krenu da me zovu tetkom i babom :-O:-O:-O
Naravno da sam tu, samo ti pitaj ako zapne.

Trenutno vrijeme na Forumu 19:40

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org