YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   extrim kombinacija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=19204)

virtualni 19.06.2011 22:53

extrim kombinacija

pozz ljudi koliko triton etrim moze da pomesa boja u kombinaciji

matrix_mo 20.06.2011 11:26

koliko ja znam, može 8!

milebaba 20.06.2011 21:36

Točno - 8.

Međutim, taj broj se može vrlo jednostavno povečati pametnim programiranjem. Npr ukoliko se koristi neki piano/strings, a treba ti više od 8 programa u combiju - složi program tako da na jednom oscilatoru imaš piano, a na drugom string.

S tim si dobio 2 sounda u 1 programu i na taj način je moguće "povečati" broj programa u combiju.

Na ovaj način ti razmišljaju vlasnici motifa jer imaju samo 4 moguća dijela u svakom combiju (performance), ali svaki sound (voice) može imati 4(motif/ES/MO)/8(XS/XF) različitih djelova

Naravno u večini slučaja je 8 sasvim dosta i bez ovog.

virtualni 21.06.2011 01:56

hvala ljudi jbg pitao sam to zato sto mi trebaju terce za solo a sviram i bass
tako da zauzimam tri mesta za bass,slide i strings ispod basa tako da mi ostaju pet praznih za boje
da li je moguce terce napraviti na drugi neki nacin

tranzit 21.06.2011 02:19

Jok, nece da moze. A sta ce ti vise od 8 programa u combiju, da neces da imitiras filharmoniju i sto bar taj slide ne postavis kao jedan layer od basa pa oslobodis jedno mjesto, kao sto ti napisa milebaba ?

virtualni 21.06.2011 02:30

brate tranzit filharmonija sam sam,xaxax
ma znam za slide napravim uz bass ali sta vu dobiti tu jos dva tona za tercu
nista znacajno
znaci neca da moze da se prave terce na drugi nacin nikako

tranzit 21.06.2011 02:39

Nikako, ni pomocu crne magije. Nego ako ti toliko trebaju dodatni programi onda je jedino rjesenje da dokupis Triton Rack pa dobijes jos 8 odnosno jos 7 posto ces jedan da zrtvujes radi odabiranja combija sa tog Triton Racka.

virtualni 21.06.2011 02:41

xaxax a ja mislio da idem sutra kod neke babe da mi gleda u pasulj
slatko me nasmeja hvala ti ki bratu za odgovor
znaci mora se menja klavijatura jgb

tranzit 21.06.2011 03:02

Ni time neces nista posebno dobiti jer malo je instrumenata koji imaju vise od 8 programa u performansu ili combiju. Jedina solucija ti je da opljackas oca, majku, strica, ujku, komsiju... i kupis Kronos, pa si rijesio sve dileme i probleme.

mojkarma 21.06.2011 09:52

Mukotrpan je posao raditi kombinacije dvaju zvukova korištenjem dvaju oscilatora i to nije baš najbolji način. Bolje rečeno, to bi trebalo izbjegavati.
U programiranje terci na Tritonu se apsolutno ne razumijem, ali skrećem pažnju na činjenicu da Tritoni (svejedno koji model) imaju 16 kanalni sekvencer. Ima dakle 16 kanala za 16 zvukova koji se mogu po želji isprogramirati, splitirati i napraviti layeri jednako kao u kombinacijama. Napravi se prazan song koji služi samo tome da se sviraju zvukovi koji su stavljeni u kanale. Triton ima memoriju od 200 songova na raspolaganju i to bi trebalo zadovoljiti večinu. I to je zapravo trik koji koriste vlasnici Motifa. Problem je jedino u tome što triton ne pamti songove kad se klavijatura gasi, pa ih kod svakog paljenja klavijature treba ponovo učitati.

Trenutno vrijeme na Forumu 01:08

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org