YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Dilema oko aranzera (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=19059)

Pasic Dragan 02.06.2011 20:56

Dilema oko aranzera

Trenutno imam korg pa50 i planiram ga prodati.....pa sam mislio uloziti jedno 1500 eura u klavijaturu aranzera ...e sada neznam koju kupiti...molim za pomoc...:(

Dal kupiti pa1x???????????

nelica2002 02.06.2011 21:22

Nakon PA 50 PA 800 idealan .

gajo92 02.06.2011 21:32

pa sad mozes birati...pa1x ti je cvrsci od pa800 tj. materijal je nesto izmedju metala i plastike i manje se inace kvari,dok pa800 ima malo bolje preformanse od njega,ima vishe memorije itd. da ne nabrajam... na tebi je da odlucis :)

I v a n 02.06.2011 21:44

Bas kako rece Gajo92,pa1x ima mnogo bolju zavrsnu obradu od pa800,i ja licno kad bih uzimao uzeo bih njega,sound je po meni manje vise isti,ubacis semplove i to je to... sve ostalo posle pa50 bi ti bile samo improvizacije i maltene ista stvar(mislim na pa80 sa karticom,pa500...)

Jeste mozda malo off,ali imao sam Rolanda e50,bio je ok sto se tice svirke,ali je skripao i uvijao se kad ga dignem kao da je od gume,plus gumeni tasteri bez prekidaca itd...,pa sam ga zamenio pre par dana za korg pa50 i to je nebo i zemlja,cvrsci,grublji,tezi,deluje pouzdanije....o zvuku necemo sad

hadzidinic 02.06.2011 22:30

da se ja pitam, pa1xpro elite i zavrsio si posao, znas na cemu sviras....

Alek21 02.06.2011 22:54

Druze, definitivno - Korg pa 800.

I ja sam imao dilemu Korg pa1x ili Korg pa 800, i na moju srecu sam izabrao Korg pa800:). To ti je aranzer koji je aktuelan vec 5 godina, jos uvek se proizvodi i popularnost mu ne opada. Bubanj, bas, boje, sempler, dirke, vokalizer, zvucnici - sve je odlicno.

Po meni odnos cena-performanse je ubedljivo najpovoljniji kad je rec o aranzerima. Kod nas cak moze nova da se nabavi i za 1500 evra.

gagy 02.06.2011 23:03

Definitivno pa1x ako ti ulogu ne igra velicina ram memorije!Svi mi tezimo za ubacivanjem bespotrebnih semplova i lupova,a fabricke boje se mogu mnogo bolje iskoristiti samo na njih niko ne obraca paznju,samo filaj klavijaturu semplovima.Kao sto rekose kolege,pa1x je mnogo,mnogo kvalitetnije uradjen instrument i ima sigurno bolji sound od pa800 a i statistika servisiranih pa800 bi ti trebala da ukaze na njegovu veliku manu crkavanja ram memorije i maticne ploce.Kvalitet dirki,kucista,zvucnog sistema i dr.ne bih uopste da poredim,ali odluka je tvoja.Sretno!

mirandess 02.06.2011 23:42

Moj glas takodjer ide pa1x seriji. Ako nista zbog kvarova... Mana je mal kapacitet rama, ali prednost je ta da nema kvarova (sve je vec navedeno)... na tebi ostaje samo da zbrojis glasove ovdje u temi i to je to :) Sretno ti kolega :)

matrix_mo 02.06.2011 23:50

po pročitanim postovim mislim da ti neće biti laka odluka... najbolje da sjedneš za obe klavijature i osobno se uvjeriš i vidiš koja ti više odgovara...

ja imam PA800 već 3 godine, i nisam imao (hvala Bogu) nikakvih problema s njim i klavijatura radi extra... tako da nemam nikakve zamjerke za njega...

šta god odabereš, po mom mišljenju nećer pogriješit!!!

pozdrav

x3meSRB 03.06.2011 00:02

Drugar mozes naci odlican pa1xpro za 1200 i elite verziju za 1300 evra, prosiris ram 200e na 96mb ako ti bas toliko znaci..... i imas kvalitetniju spravu nego pa800....
I naravno skratis stranice da izgleda kao pa2x i imas klavijaturu zbog koje neces da se plasis hoce li da stane ili ne.... jedino da je pregazis kolima.

A pusti ove sto pricaju pa800 ovo ono.... nisu oni imali muke s tom klavijaturom, i nek da Bog i da nemaju.... sto se tice kvaliteta nemoj pitati korisnike, jer ce svako hvaliti svoga konja.... nego lepo pitaj nekog ozbiljnijeg servisera sta misli o ta dva modela i samo ce da ti se kaze koju da kupis. Topli pozdrav i nadam da smo ti svi pomalo pomogli da odaberes ono sto ti treba.
Dodato:
morao sam da dodam post.... ovo za velicinu memorije, ja nisam prosirio u pocetku sam se zamlaćivao s tim... ali kad malo provedeš više vremena izvučeš samo ono što ti je najbitnije i kad sve napakuješ ostane ti čak i slobodnog mesta.... ja npr koristim sudo set kombinovan sa **** setom, ali sam maksimalno izvukao samo ono sto mi treba sa još dosta mojih semplova, i set mi je 27mb.... tako da i ako se odlučiš da proširiš pa2x sa 128 je minimalno 1900e a pa1x sa 96mb ne može da te košta više od 1500e.

Trenutno vrijeme na Forumu 20:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org