![]() |
Allen & Heath pa20CP... Problem!!!
Ljudi, sinoc na svirci mi se desila jako cudna i ni malo prijatna stvar. Posle sat vremena svirke, odjednom su svi kanali otisli u pik i strasno pucanje se culo na kutije. Ugasio sam je, sacekao neko vreme, ponovo je upalio i prvih 2 min. bi radila normalno i onda opet isti problem, pucanje na zvucnike i svi kanali u pik! Temperatura same miksete je bila cak ispod proseka... ovo mi se prvi put desava, a miksetu imam vise od godinu dana. ako neko zna o cemu se radi, neka pise... Hvala vam unapred!
|
Jesi li isprobao mikser danas da li radi normalno?
Mozda je do struje, cudne se stvari desavaju od prevelikog ili najcesce od premalog napona! Ljudima se desavalo da se poremeti ton blenda i mikser izgubi recimo basove u nekom momentu pa se onda najednom bas vrati i sve radi normalno pa onda u nekom trenutku ponovo nestane... Ma ludilo! Takve stvari bi jedan solidan korektor napona trebalo da moze da resi! |
Prvo sto mi pada na pamet kada cujem to da zvuk "propucava" na kutijama jeste problem sa nekim od elektrolita na izlaznom stepenu pojacala. Da su tranzistori otisli to bi se znalo odmah. Moj savjet je da odneses u servis a ostale kolege su takodje u pravu u vezi nestabilnog napajanja. Ja posjedujem A&H PA12 a radio sam sa njim na losem naponu i imao sam problem oko stimanja razglasa. Uvijek drugaciji zvuk ... stvarno je razlika bila ogromna od momenta kada sam ipak nagovorio tog gazdu da dovede elektricara i da mu pregleda mrezu. Bilo mu je lose uzemljenje a mene je "ubijala" struja na mikrofon :) U ovom tvom slucaju DrSpeed, svi kanali u peak i "propucavanje" na zvucnicima mislim da nema veze sa losim naponom.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:57 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org