![]() |
terci promijeniti skalu
koristio sam pretragu ali nista nisam nasao.dakle iz naslova se moze zakljuciti da zelim iz postojece terce koju vec imam- npr. D-m napraviti tercu npr iz C-mola.eh ako bi neko mogao objasniti taj postupak detaljno i kako to sacuvati i preimenovati, jer nisam nikada radio na ovoj klavijaturi (radi se o triton le).hvala
|
Predpostavnjam da kao i kod Pa serije imas sub skale. Nadi tu opciju, i videces da je lako, ali ako su ensembl.
|
Ne mogu tacno da se sjetim doslovno(nije mi TR kuci),probaj MENU>PRM2>OPEN,onda tu nadji pri dnu negdje koja je terca trenutno,npr,D,ti onda promjeni,stavi koju hoces i onda snimi.
|
Cao
ako pogledas odgovore na moje pitanje u vezi boja, nacices odgovor ! |
Znaci nije ovako kako sam napisao?
|
kupio sam triton le i dobio set uz njega i imao sam isti problem da mjenjam terce ali sam procitao objasnjenje i to mi je pomoglo samo kad hocu da save all i save pcg onda mi dode da je media zasticena i ne mogu da ih sacuvam,da li bi mi mogli pomoci ako neko zna kako da preskocim tu zastitu,nov sam na forumu i citam vec par dana postove tako da sam vec neke stvari nasao.unaprijed se zahvljujem
|
upravo tako kako kaze Dejan,i tamo mjenjas sa D primjer na A i samo sejvas na combi gdje ti odgovara,a bitno je da imas slozene terce u skalama molske i durske ,ima mislim 16 kanala za slagat terce u user scalama. dakle poslje samo mjenjas kako je Dejan opisao i snimis gdje hoces pozzz,dok na pa serijama je drugacije malo....
|
mozda sam pogresno napisao ili objasnio,moj problem je da terce moram sredivati svaki put kad upalim triton,znaci ne ostane to sto sam ja prebacio npr. a pomjerim na f i onda ga postavim na neko mjesto u combi
|
moras u globalu snimit ,znaci ako si radio na user scalama a one su u globalu,moras global snimit potvrdit,i onda ce tek ostat.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 22:32 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org