YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Dva pitanja - KORG PA50 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17690)

nebojsa 23.02.2011 16:41

Dva pitanja - KORG PA50

Pre nego sto sam se odlucio da uopste postavim ovo pitanje pregledao sam sve teme vezane za pa50 i nisam pronasao ono sto me zanima,pa ako sam slucajno napravio neki prekrsaj vezano za postavljanje tema ja se unapred izvinjavam.
Moje prvo pitanje je:
kako da u ritmu ili prelazu pojacam cinelu,bas ili bubanj,a drugo kako da spoim dve boje naprimer:harmoniku i saksofon i dobijem jednu boju i to sacuvam u klavijaturi.

semirrr 23.02.2011 16:51

za ritam pritisnes style play pa track selekt i tu sa desne strane displeja pojacavas i smanjujes bubanj i bas ides write disk in use pa oznacis curent style ......a za boju isto style play pa vidis desno na displeju odabires koje ces boje i isto pojacas i smanjis koliko hoces i ides na write disk in use pa prvo odozgo pritisnes da ga oznacis pa enter

nebojsa 23.02.2011 17:57

Druze hvala ti za odgovor na moje pitanje ali kad tako uradim ne daje mi mogucnost da pojacam u ovom slucaju cinelu,a isto se desava i sa bojama ni njih nemogu da spoim ili ja to ne znam da uradim,daje mi mogucnost da editujem neki ritam,a ne da pojacam neku stavku iz tog ritma.

vujanov 23.02.2011 18:20

Ides druze u record style-meni-event edit-pa u drum...i tu ti daje po tonovima listu svih delova bubnja, a ti pronadjes cinelu i utisavaj, pojacavaj, brisi, dodaji...POZDRAV

semirrr 23.02.2011 18:53

druze da pojacas ili smanjus neku stavku moras pored te stavke da drzis dugme ...lijevo i desno od displeja nalaze se po dvije kolone dugmadi ...sta hoces da smanjis il pojacas u ritmu prvo pritisnes pored te stavke sa strane jedan od dva gumba ...kad ga oznacis onda duze drzis lijevo il desno dugme i vidjet ces da pokazuje koliko je pojacana ta stavka ...jednostavno druze samo malo prostudiraj klavijaturu ...inace pa 50 je prost za koristenje , barem ja tako mislim .-..pozzz

Nemanjam 23.02.2011 21:12

Citat:

Originalno postovano od vujanov (Post 173944)
Ides druze u record style-meni-event edit-pa u drum...i tu ti daje po tonovima listu svih delova bubnja, a ti pronadjes cinelu i utisavaj, pojacavaj, brisi, dodaji...POZDRAV

Ovo ti je jedina ispravna procedura ako hoces da menjas jacinu odredjenih delova u ritmu (cinele,dobos,bas bubanj)

Ace 23.02.2011 21:32

Hmmm, posto nisam siguran necu da tvrdim 100%
Ali mislim da ima jos jedan nacin za podesavanje glasnocu na pojedinacne elemente bubnja.
To je da samo ides MENU pa Track edit. i tu za drum traku je imalo DRUM Volume i mozes podesavati glasnocu pojedinacno za Kick, Snare, Tom, HiHat, Cymbal, Perc 1 i 2 i SFX. Kod noviju PA seriju moze, a koliko se secam to je moguce i kod stariju zar ne ?

mile nikolic 23.02.2011 22:59

sto setice pojacavanja cinela u ritmu slazem se sa kolegom NEMANJAM akod korga pa50 mozes da pomesas vise boja i napravis jednu-kad podesis medjusobnu jacinu i efekte za svaku boju moras da izmemorises sve to na WRITE DISK IN USE

driftkiller 24.02.2011 09:41

@ Semirr kazes da je jednosavna klavijatura a ti blage veze neas o njoj, lupas ovdje o pojacavanjima i smanjivanjima. Isprava nacin za smanjvanje je kao sto kolega @ Acekorg rekao, i nakn sto sve nastimas ides na Save, current style i gotovo. A moze i nacin od kolege @ vujanov. A za boje, ako mislis boe iz programa, mozesh ih tri poredat i dodatim efekte i napravt performancu od njih. Mislim da je sve koliko toliko jasno. Pozdrav

nebojsa 24.02.2011 18:07

Pozdrav i hvala svima sto su pokusali da pomognu u resavanju mog problema,samo da kazem da sam uspeo na nacin koji je predlozio kolega Vujanov,cisto ako nekom zatreba.

Trenutno vrijeme na Forumu 10:06

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org