![]() |
pa1x
evo odlucio se je za pa1x,
prvo sam mislio uzeti pa80 ali sam se predomislio i odlucio uzeti pa1x sada bi vas molio za pomoc,posto neznam puno o toj klavijaturi,recimo kada je kupim dali bi morao kupiti kakvu memoriju da bi mogao svirati sa semplovima ako treba koja je to memorija. imam izvrsne semplove harmonike za pa80 stvarno super sredjene,mislim kompletan set (pcg,kmp fajlovi) pa me sada zanima da li bi to mogao unjeti u pa1x bez ikakvih problema ako bi dali bi mi mogao neko objasniti kako se to ucitava u klavijaturu, pa kad smo vec kod toga dali bi se mogli i setovi od pa80 unositi u pa1x. ili mozda ima neko uputstva za tu klavijaturu. oprostite ako dosadjujem ali sve koje znam imaju pa50,80, psr9000........... ali bas niko pa1x pa moram ovde postavljati pitanja pomozite ako mozete pozdrav toma |
Javi se na mail pa mogu da ti posaljem jedan video gde mozes da vidis kako se ubacuju semplovi ako ti nesto xnaci.
stvio bi ga da download ali je 5 mb. pozdrav |
Ako hoces da koristis semplove onda naruci odma sa klavijaturom ramove,oni su isti kao i kod Tritona Le ili TR samo 2 x 16MB !
1.EDO RAM 2 x 16 MB (72-pin) Sto se tice Harmonika mislim da nece biti potrebno da koristis te semplove posto u njemu su vec dobro uradjene interne boje. Za Pa1x nemamo za sada nesto mnogo od Tutorijala,ali kad bi poceli da pisemo sta sve moze ko zna gdje bi bio kraj. Sve u svemu nadam se da cemo ici korak po korak i sto vishe saznati i napisati o toj klavijaturi. |
@zvekan
5MB ide bez problema,a mozes i meni poslati na Email pa cu ja okaciti :lol: pozz.. |
ocu li imati kakvih problema sa ritmovima,ato me zanima jer imam samo ritmove od pa80,
oce li to radit na pa1x? ljudi znate li mozda prodavaonicu sa korgovim klavijaturama u zagrebu pa da mi date neke podatke,broj. planiram kupiti novo, koliko se krece cjena novog pa1x? pozdrav |
Ritmove moze da preuzmes sa PA80 samo potrebno je da ih preradis sa internim bojama sa PA1x ili cak ako koristis semplove sto znaci isti problem kao sto si imao na pocetku i sa PA80.
Kreso zna sigurno u Zagrebu gdje mozes naci nesto povoljnije,mada sad pitam ako kupujes novo zasto nekupis PA800 ili malo sacekas posto ce uskoro biti jos jedno iznenadjenje 8O |
hey toma
I ja sam isti problem kao i ti imo skoro, kao sto vidish ovaj post: http://www.yu-midi.com/modules.php?n...ewtopic&t=1641 I na kraju sam kupio PA1X. Mogu odmah da ti kazem da je najbolja stvar sto sam ja licno ikada kupio. Imam ga vec 5 dana, i nisam se odvojio od njega. Koliko sam ja dosad na njemu naucio, i koliko se ja u njega dosad razumijem, sve zivo savrseno radi. Nisam jos nikako probao seqencer, sampler, ili nishta tako od toga pa ti o tome ja licno nemogu reci. Ali sto se tice styles, jednostavno sam se zacudio sta sve moze da radi. Vecina stajlova skojim sam se ja igro dosad su dosle sa PA80, i nije nikako problema bilo osim 2 ili 3 od njih koje sam neke soundove trebao da promjenim da stima na PA1X. Sto se tice harmonika, kao sto je yu-midi spomenu, pa1x vec ima super ugradjene, ali to je do ukusa tebe. Ko sto kazhem dosam je poznajem samo 1%, mozda ni toliko, pa nemam pravo puno da govorim o njemu. Ali znam da je jako mocna i neces se razocarati. |
Trenutno vrijeme na Forumu 09:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org