YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   PA60 - problem sa memorisanjem ritmova. (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15278)

Tishaa 21.09.2010 12:13

PA60 - problem sa memorisanjem ritmova.

Zdravo drustvo

Ne znam da li je neko imao problem sa ovim, trazio sam sa search-om ali nisam uspio nista pronaci.
Inace, imam problem sa ritmovima koji se nalaze na useru. Ucitam neki ritam npr na user 3 i prilikom gasenja klavijature on se ponisti i ostaje uvijek isti koji je vec postojeci. Na komplet Useru 3 samo dva mjesta koji se ne poniste nakon ucitavanja kad ugasim klavijaturu. Na Useru 2 ostanu mi 4 ritma dok sa Userom 1 nemam problema. Da li neko zna u cemu je problem.

Hvala!!!

zlajakorisnik 21.09.2010 13:11

ako sam dobro razumeo ti ucitavas od nekuda ritam npr,kako si naveo na npr.Useru3 da sacuvas ides na write pa enter

Tishaa 21.09.2010 14:13

E ovako, znaci upalim klavijaturu, ocu da povucem sa diskete ili hard diska neki set ili eventualno samo ritam. Nakon sto ga load-iram, mogu da ga koristim i sve noramalno funkcionise. Medjutim kad ugasim pa onda upalim klavijaturu taj ritam se izbrise i na tom mjestu gdje sam load-iro uvijek stoji isti ritam. Nadam se da smo se sporazumili. Znaci npr. na User 3 banka 1 stoji ajmo rec neki ritam npr. Estam, i sad ja hocu da load-iram ritam npr. Rumba. Uspijem ga snimit, medjutim ugasim klavijaturu i opet upalim, nestane "Rumba" i opet stoji "Estam"

just_be 21.09.2010 14:18

pokusaj jednostavno save(sacuvati) cijeli set. Kada poslazes one ritmove koje zelis jednostavno prepisi set!

Tishaa 21.09.2010 15:22

Nisam te bas najbolje shvatio. Sta god da uradim i kad ugasim klavijaturu opet mi se sve ponisti

Damir_Coma 21.09.2010 15:31

Ono sto je kolega htio reci je da, nakon sto loadujes tu npr. rumbu na mjesto estama, ides na tipku DISK-MENU-SAVE-ALL tj. snimis na disketu to stanje takvo kakvo jeste sa novim ritmom, onda ugasis klavijaturu, upalis je ponovo i loadujes kompletan set koji si snimio na disketu.. Ako to ne uspije, onda probaj neki drugi set loadovati, i na isto mjesto staviti neki drugi ritam, ako ne bude problema onda imas problem sa setom koji koristis, ako ipak bude problema i ponovi se ista stvar onda je vjerovatno do OS-a, trebao bi ga reinstalirati. Eto pozz..

Tishaa 21.09.2010 15:50

Probao sam i to takodjer medjutim nema pomoci. Ovaj problem mi se odavno povlaci i mislim da je nastao nakon ucitavanja jednog seta i tako su ti ritmovi zauvijek ostali tu, koje nazalost ne koristim nikad :(

zlajakorisnik 21.09.2010 15:59

Jesi pokusao da obrises te ritmove koje ne koristis,a na njihovo mjesto ucitas neke svoje??

DaCappo 21.09.2010 16:12

Mislim da bi trebao pogledati u ssd memoriji user bankove i tamo izbrisati stilove koji zezaju, ili mozda cijeli bank, pa tek onda ucitati nove. Najbolje bi bilo izbrisati sve, pa ucitati jedan po jedan ...

nemanja 1982 21.09.2010 16:15

Ja bih ti preporucio formatiranje klavjature jer su mi mnogo kolega odavde to preporucili tako da ces 99 % resiti problem!;)

Trenutno vrijeme na Forumu 01:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org