![]() |
Harmonika busi majice
Imam taj problem, naime kad sviram u svatovima i skinem harmoniku sa sebe na dnu majice mi se pojavi nekih desetak rupica, poderao sam nekih 5-6 majica i jednu kosulju tako, sviram na hohner atlantiv IV, zna li neko od cega mi je to i kako da zastitim odjecu od toga?
|
Postoje tanki jastucici koji su pravljeni specijano za harmonike, a mozes i sam da ga napravis!!!
|
Od "klinova" ili kopchi od kaisa, nema druge... Pretpostavljam da ti je meh ok...
Kod majstora ili sam prikucaj klinove a kopche zastiti necim... Ili stavi kvalitetnije kaiseve... Pozzz |
Provjeri one metalne držaće mjeha (L kutnjak) na dnu. Ako ti je koji olabavio onda ti čopa maju i dere jer je taj limić oštar. I sad ako su 3-4 već oštečena tj da su se lagano odljepila s mjeha znaš uzrok. Remen teško može da s iglom zadere majcu, a kako ti je i mykelli reko daj napraviti kožni jastučić za poleđinu harmonike i rješio si problem. Mislim da te neče izači skuplje od 50-tak € za kvalitetni jastučić.
No svakako provjeri metalne kutnjake na mjehu. |
Koliko ja znam harmonika muje nova.Metni jastuce, ali nisam ljubimac koznog-skaj, vise cedaga znoji i nece da upija znoj.Standardno jastuce moze dase opere.
|
imam jastuce, ali ne pomaze, pogledacu te klinove i one limene dijelove kod mijeha, hvala vam ;) ako jos neko zna od cega bi moglo bit neka javi ;)
|
"Profi" jastuce da tako kazemo mora da zaklanja ceo meh i jos nekih par centimetara vise(kad je harmonika sklopljena) i takodje mora da bude dovoljno veliko da prekriva sve klinove koji drze meh.Moze da se desi da vremenom klin protrlja sundjer u jastucetu i na taj nacin dospe do odece,dakle vazna je i debljina jastuceta.
Mada na takve "sitnice" moras da se naviknes,stradaju kosulje,majice pa i pantalone ako drzis harmoniku na kolenu.:lol: |
Sve sto su ti naveli je tacno.Mozda nemas dobro jastuce ,to jest nije dobre velicne.
Ili kupi kvalitetniju majcu! |
mozda da obucem ovu yu-midi pa da vidimo hoce li da je odere :lol:
|
probaj ovako
Da mi ne lupamo glavu.kad si kuci,sam,uzmi harmoniku i stavi je na sebe,ali bez majice. Pravi pokrete kao kad si na svirci i osetices na kozi najbolje gde ce da te bocka. tako ces najlakse da nadjes deo na harmonici odakle dolazi to bockanje ili sta vec. ovako ces samo da nagadjas i da cepas majice. Mozda sam malo surov ali ne zezam te nego stvarno hocu da ti pomognem da sto brze otkrijes koji deo harmonike ti cepa majicu. |
Trenutno vrijeme na Forumu 18:06 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org