YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   PC problem??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14610)

armin 26.07.2010 01:45

PC problem???

Kada upalim pc sve radi ok neko vrijeme i onda porozi(bude roza) ekran i zakoci sve... Znaci nema nikakvih virusa ili neki gresaka sve sam provjerio...

Meni to nekako lici da je otisla graficka ako sam upravu reci te mi...
Posto nisam taj problem nikad do sada imao...

Hvala

Jolly 26.07.2010 01:49

Osim grafičke ,proveri i monitor.Može i sa njim da bude problem.
Pozdrav!!!

Vaxter 26.07.2010 01:52

Nije obavezno grafika, ali najvishe liči na nju i memoriju.
Za početak pokušaj da reinstaliraš sistem.
Ako ne upali, onda tek možemo sumnjati na hardware.
Windows je jednostavno takav kakav je, bagovit i nikad dobršen sistem, tako da se od njega i mogu očekivati različita ispoljavanja istih grešaka, kao i ista ispoljavanja različitih grešaka.

armin 26.07.2010 02:01

Monitor nije sigurno...
A neznam kako da ga reinstalisem kad nemam nikakvih cd-ova a na njemu je originalni vista sistem...
A znaci moze i ram da bude...

Vaxter 26.07.2010 02:04

Ako je komp došao sa sistemom, još i ako je laptop, sigurno ima neki dodatni programči za reinstalaciju sistema sa sve driverima.

armin 26.07.2010 02:11

Nije laptop... Kucni PC... Moram provjeriti... uglavnom uz njega nije doslo nista... a garancija istekla prije mjesec... kad sta hoce

harepa50 26.07.2010 02:31

To se meni desavalo na PCu samo kada stavim klavijature na radni sto, pored monitora. Znaci ako imas klavijature ili slican uredjaj koji bi mozda mogao da smeta i da remeti sliku skloni ga.

gega 26.07.2010 06:38

**

@armin
Imas mogucnost ,,recovery,,
Novi racunari se vec par godinama isporucuju bez ,,Windows CD,, a
ali zato si imao mogucnost rezanja istog ...na pocetku te pc sigurno gnjavio pitanjem dali hoces da ,,osiguras,,system...
Posto ti je windovs legalan,udzi u opcije ,,pitanja i pomoc,, i tu ces naci uputstvo korak po korak . Imas i opciju ,,vratiti racunar u stanje od : ,,datum,, ;)

grandia 26.07.2010 06:59

tacno sto sta kaze gega ...

kad si kupio pc, imao si mogucnost da sam sebi pravis system-cd(dvd) za buduce instalacije ... ne znam dal je sad to vec kasno ... potrazi lepo na HD taj fajl, nazalost mi ne pada na pamet kako se taj fajl zove ...

ako imas ugradjenu graficnu, ja bi to izmontirao iz pc-a i pustio bi kompu da radi na integrisanu ... u tom slucaju moras da koristis drugi priklljucak za monitor ... ako se te zahebancije jos uvek pojavljaju onda si barem siguran da nije do graficne ...

pozdrav

PS: @hare

druze to su megnetska polja u pitanju :))

yamahapassion 26.07.2010 07:45

To je nesto najgluplje sto su izmislili zadnjih godina, da dobijes windows na hard disku. Ja sam bio ubedjen da se to ne mora ni rezati, nego kada hoces da dizes sistem, ustvari da moras namestiti da ga dize sa te particije na HD. Eto, sad vidim koliko sam bio glupav. A ovaj zadnji PC sto sam uzeo, to je bio jedina PC konfiguracija uz koju je dolazio windows 7 na CDu, tako da sam sretan bar sto se toga tice, ubacis brate CD i pustis komp da ti radi svoje.

Trenutno vrijeme na Forumu 23:41

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org