![]() |
Korg TRINITY ( dali valja ???
Pozdrav svima.
Dali ko od vas zna kakav je Korg TRINITY i dali se moze uraditi kao i ostali od Korga kao sto su Triton, i PA Serije itd.... Ako neko zna vise o ovom bio bih veoma zahvalan da saznam sve o ovoj Klavijaturi. Interesuje me to dali mogu boje da se za njega urade. Hvala - Poudrav Adis |
Ako je u pitanju V3 koji ima i MOSS u sebi onda on je MNOG, MNOGO, MNOGO
bolji od jednog EXTREME bez MOSS i SAMPLOVE a sto se tice TR/LE TRINITY je mnogo bolji od ta 2, daleko profesionalniji i mocniji. Sve te JU muzike sto slusas sada posebno orientale neke a dosta na JANINIM albumima nije nista vise no TRINITY V3. Pozdrav |
"filekovic" Jarane ja sam pre nego što sam kupio Classica bio puko na Trinity-a i to opasno...Jako slatka klaviatura i ljepše izgleda od Classica i mnogih Korgovih workstationa...Al eto uzo Classica samo zbog materiala i preporuke drugih muzičara...Nedime,de mi reci bogati kakav je point tog MOSS-a?Ja sam mogo da dobijem za 300eur taj moss (2 inače idu unutra) ali taj što mi je prodavo kaže da ima više vrsti...E sad ako možeš ti ili neko s tobom da mi objasne šta je moss,funkcije,itd...(doduše ja koliko sam načuo to je expansion board-slično kao ram ali s tim da na sebi ima napunjene semplove...Dakle jedni imaju Turkish,arabic,itd a jedni imaju piano,strings,itd...Jel šta od toga istina?)...Pozdrav!
|
Hvala za odgovor.
Nazalost neznam koja je verzija. Nasao sam ga na jednoj aukciji http://my.ricardo.ch/accdb/viewItem.asp?IDI=411588333 Sad sta bi vi uzeli. Ovaj Trinity ili Korg PA 1x pro, ili Korg Triton Extreme 61? Koja od ova 3 mi predlazete. Ja imam PA80 ali nije bas naj naj. Hvala na podrsci i sve najbolje! Sretan Bozic onima koji slave a ujedno i Bajram i Nova Godina! |
Ja mislim da nije V3 pošto su na Trinity modelima Velikim slovima dodali oznaku V3...U svakom primjeru bi te nešto upito...Što će ti Pa1XPro kad već imaš aranžera...Jarane moj ako ti treba solo sinth uzmi sebi Korg Triton Classic ili Korg Triton Extreme,zaboravi na LE ili na TR...Dakle to su za moje pojmove najjači workstationi a još plus za njih se može sve dobiti,od ram-a do setova,semplova,itd...pozdrav!
|
MOSS (MULTI OSCILATOR SYNTHEZIS SYSTEM) je vise oscilatorski sintezni metod
koji je sastoji od 13 OSCILATORA. Ne postoje RAZNIH MOSSova nego je jedan jedini, na TRITON ide samo 1, ne moze 2. Nisu u pitanju nikakvi samplovi nego radi se o potpuno JOS JEDNOM SINTU u TRITONU ili ako si ikad cuo za KORG Z1, to je sve sta MOSS jeste, znaci Z1 u TRITONU. Bez MOSS BOARD po mome svaki TRITON je samo igracka pa i sami EXTREME, te samplove su samo IGRACKE za MOSS boje. Jedan samplovani SAX il bilo sta nije ni blizo do ono sto se na MOSS moze dobiti. Pozdrav |
Pozdrav! Ja odavno imam Korg Trinity i uzeo sam ga kad je tek izasao. Mogu slobodno reci da je to extra klavijatura a ako neko ima srece da u njemu ima MOSS i PBS-TRI board onda sigurno nema potrebu za nekom mocnijom solo klavijaturom. Trinity podrzava Korgove i Akai samplove ako ima PBS-TRI opciju. Vjerujte ljudi da se drum sound i vecina solo zvukova ne razlikuje na Trinity i na PA1X. Ovo govorim za fabricke samplove (ne za one Rx na PA) jer sada imam i jedan i drugi sint pa vidim da ustvari isto zvuci samo sto je kod Trinity u prednosti jer svaki programski zvuk ima 8 insert efekta + 2 master efekta + master EQ sto ni jedan do sada aranzer na zalost nema (ovo vazi i za COMBI i za SEQ) :( U svakom slucaju kupi Trinity ako je dobra cijena i ako je ocuvan (u BiH se krece oko 500 EUR..zalosno mala cijena za ovako dobru klavijaturu)!!!
|
Reko sam i gore, TRINITY u svakom slucaju jede bilo kojeg TRITONA.
|
Imam ponudu za Korg Trinity V3 za 450 Eura sa Koferom. Kupio bih ga ako je tako mocan ALI gdje naci boje za njega itd. Sta vi kazete za tu cijenu. Evo vise o njemu:
Tonerzeugung: ACCESS: 24 MB Sample-ROM, 48 kHz; MOSS: 6 Stimmen, 32 Stimmen, 16facher Multi-Mode ACCESS-Stimmenaufbau:2 Multisounds/Oszillatoren; 2 Filter pro Oszillator; Pitch, LFO, AMP; Hüllkurven MOSS- Stimmenarchitektur: 2 Oszillatoren + Suboszillator + Noise, 2 Multimode-Filter (Tief-, Hoch-, Bandpaß, Bandsperre, Zweifach-Bandpaß) 4 frei zuweisbare EGs + Amp-EG 4 LFOs Effekte: 100 Insert-, 14 Master-Effekte; bis zu 8 Insert-Effekte im Combi/Sequenzer-Mode einsetzbar Speicher: 256 Programs, 256 Combis, 64 MOSS-Programs Sequenzer: 16 Spuren, 192 ppq, 80.000 Noten, 20 Songs, 100 Patterns pro Song Anschlüsse: Audio-Out 1 - 4; Sustain, Switch, Pedal; MIDI-In, -Out, -Thru 88 gewichtete Tasten Advanced Control Combined Synthesis System 2 Mastereffekte EQ und max. 8 Einschleifeffekte 24 MB PCM ROM 256 Programme 256 Combinations 6-stimmiger MOSS-Synthesizer Touch View-Display Maße: 1540 (B) x 463 (T) x 147 (H) mm Gewicht: 31,3 kg inkl Profi Case |
To ti je drug dosta povoljna cijena za tu klavijaturu i ja bi ga kupio samo sto je ta verzija previse glomazna i tu su ti prave klavirske tipke... Sto se tice zvukova za Trinity ima ih na netu koliko hoces. Za njega nije problem! Ako imas snage da nosis sint od 31 kg + kofer onda ga kupi ... Za te pare nema sanse da dobijes slican workstation!!! Pozdrav
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:18 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org